Ormøya og Malmøya

Ormøya og Malmøya et veldig hyggelig område å gå tur i, og som for mange vil vekke assosiasjoner til det sjarmerende Sørlandet. (Foto Sabina Wyrad)

Ormøya og Malmøya et veldig hyggelig område å gå tur i, og som for mange vil vekke assosiasjoner til det sjarmerende Sørlandet. (Foto Sabina Wyrad)

Av Irmelin D’ Orleans Kulbrandstad

Å dra til Ormøya og Malmøya fungerer som en herlig svipptur til Sørlandet. Det er ikke bare den hvite broen over et smalt sund som vekker assosiasjonene her, men også de små sjarmerende badehusene, smale kyststier og selvfølgelig båtlivet som pulserer. Og dersom du er glad i Bygdøy, men synes det begynner å bli for mange folk, er det verdt å sjekke ut både kyststien og naturreservatet her.

Sjarmerende badehus på Ormøya

Når man går over til Ormøya, tusler man over den hvite Ormsundbroen og får raskt følelsen av at man ikke er helt i Oslo. Det er nettopp denne variasjonen av muligheter som gjør byen vår til det den er, og disse to øyene gjør det mulig til å dra på en kortreist opplevelse.

På Ormøya kommer man ikke utenom de sjarmerende små badehusene som står på rekke og rad langs vannkanten, og det frister å hoppe over gjerdet og ta innpass i flere av dem. Men det fungerer også fint å la seg betrakte fargene, de små detaljene ved husene og undre over hvilke andre steder man kan finne tilsvarende i Oslo.

Langs Ormøya er det et rikt båtliv å observere. Det er alt fra små fargerike robåter som ligger langs den smale strandkanten, som mange synes kan være like instagramvennlige som badehusene, til større båter og rikt marinaliv. Og det stopper ikke her.

Psst! Visste du at et av de nyere badestedene i Oslo er et steinkast unna her? Les om Bekkelagsbadet og flere badesteder i Oslo.

Naturreservat på Malmøya

…for over den neste hvite broen befinner man seg på Malmøya. Her blir selve kyststien tydeligere ved at gangstiene blir smalere, til at man faktisk befinner seg på en sti med berg og blå sjø på den ene siden og grønn vegetasjon på andre.

Dersom man følger gaten med det hyggelige navnet Korallveien, vil du havne på denne stien som går langs ytterkanten av øya i naturreservatet - og her kan man garantert finne sitt eget pusterom i byen, men husk at det ikke er lov å campe her.

Dette naturreservatet omfatter store deler av Malmøya, og er absolutt verdt å tusle seg gjennom en søndag.

.. forresten! Hvis du leter etter flere steder i Oslo som gir følelsen av et lite stykke Sørlandet bør du lese artikkelen vår om Lille Herbern.

📍 Malmøya og Ormøya ligger utenfor Bekkelaget langs Mosseveien ut av Oslo.