Badeplasser utenfor gryta

Bekkelagsbadet (Foto: Thea Torgersen)

Bekkelagsbadet (Foto: Thea Torgersen)

Av Astrid Stenvold

Trenger du et sted å kjøle deg ned i sommervarmen? Oslo byr ikke bare på åpenbare badesteder som for eksempel Sørenga, Tjuvholmen, Bygdøy, Nordstrand, Kadetten og Ingierstrand. Her har vi funnet noen fine badesteder som kan friste med både nedkjølende temperaturer og fine omgivelser.



Bekkelagsbadet

Mellom Mosseveien og sjøen, rett ved broen over til Ormøya, finner du Bekkelagsbadet. Badestedet åpnet i fjor og har fort blitt et populært badested. Store gressletter, stupebrett og badebrygge er bare noen av de få fasilitetene på Bekkelagsbadet.

Her finnes det også muligheter for å spille sandvolleyball og grilling. For å komme seg hit kan du ta buss fra Oslo S, og det tar rundt ti minutter.

📍Mailand


Nydalsdammen og Nydalen badeplass

Langs Akerselva er det flere fine badeplasser, og et tips er å kombinere en gåtur langs elva med et bad. Det er relativt folkelig langs elva på sommeren, men det er flere steder som egner seg for å bade. En av dem er Nydalsdammen, som er en liten vik med gresslette, som også har et stupebrett du kan hoppe ut i vannet fra.

Litt lenger ned langs elva finner du Nydalen badeplass. Små fossefall og kunstige kulper gjør dette til en veldig fin badeplass.

📍Nydalsdammen park og badekulp / 📍Nydalen badeplass

Brekkedammen på Frysja

En annen badeplass langs Akerselva er Brekkedammen på Frysja. Her er det store gressletter du kan slå deg ned på, men også noen svaberg som er fine å ligge på.

Ta med en ball og benytt deg av sandvolleyballbanen her. Til tross for at det ofte blir folksomt her på sommeren, er et stort område, så man finner som regel en plass å ligge på uansett.

📍Frysja badekulp

Badedammen og Steinbruvann på Grorud

Foretrekker du skogen, kan vi anbefale to fine badesteder på Grorud. Badedammen på Grorud et lite vann med både gress og svaberg.

Ikke langt fra Badedammen finner du Steinbruvann, et stort vann i skogen med fine muligheter for å bade. Det er bare ti minutter gange fra parkeringsplassen, og her finner du flere badebrygger og benker.

📍Badedammen / 📍Steinbruvannet

Svartkulp øst for Sognsvann

Svartkulp øst for Sognsvann er også en badeplass som ligger omkranset av skog. Selv om Svartkulp ligger et steinkast unna Sognsvann, får man i mye større grad følelsen av å være langt inne i marka.

Det er mange fine berg å ligge på og bade fra, og ikke minst utrolig mange gode muligheter for å henge opp hengekøye. Siden vannet ikke er så stort eller dypt, varmes det fort opp og temperaturen er ofte høyere enn i for eksempel Sognsvann.

Det er også lov å bade naken her, men det er ikke forbudt å bruke badetøy. Men man må tåle at det er en del som ikke bruker det.

📍Svartkulp