Deichman Hovedbibliotek

DSC00112.jpg

Av Astrid Stenvold / Foto: Amber Sophia Rupani

I juni åpnet dørene til det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bibliotek i den nye bydelen Bjørvika. Her finnes det utallige muligheter for deg, enten du er student, lesehest, i full jobb eller hvis du er en kreativ sjel.

Seks etasjer med moro

Biblioteket består av seks etasjer fylt med bøker, kultur, historie og aktiviteter. Det du ikke finner på lokalbiblioteket finner du her, og det er naturligvis helt gratis å ta turen innom.

Våre favoritter på Deichman Bjørvika, sett bort i fra det enorme boksortimenet, er blant annet kinosalen du kan leie med venner eller familie, utsikten over Oslofjorden du får i femte etasje og de utallige lesekrokene. I tredje etasje kan du besøke folkeverkstedet hvor du kan få utbytte av dine kreative evner. Her finner du alt fra 3D-printere og symaskiner til varmepresse og andre verktøy. Vi må også nevne hvor fint det er her. Det moderne og luftige biblioteket skaper en svært behagelig atmosfære, og interiøret i seg selv er så fint at det er verdt turen hit.

En plass for alle

Jo høyere opp i etasjer du kommer, jo stillere blir det. Dersom det er fullt på for eksempel lesesalen, kan du komme hit for å lese i en av studiecellene. Trenger du en pause mellom lesingen, kan du prøve ut deres shuffleboard eller gå innom musikkrommet. Og blir du sulten etter all lesingen, kan du spise på kafeen eller restauranten på biblioteket.

Deichman Bjørvika er et sted for alle, enten om du kommer for å låne en bok, om du vil høre på foredrag eller om du bare trenger et sted å slappe av. Det finnes ingen grenser for hva du kan finne på her, og vi anbefaler alle å ta en tur innom Oslos nyeste (og feteste?) bibliotek.