Three Little Birds: En blomstrende cocktailbar

Tekst & foto: Kjersti Lien

En kort T-banetur, eller trikketur om du vil, ut av sentrum, finner du en ny og sjarmerende liten perle av en nabolagsbar på Storo. Vi har vært og testet ut drinkene!

Den nyoppstartede Three Little Birds er en en fryd for både øyet og smaksløkene. Himling som en blomstereng og delikate, iøynefallende cocktails er noe av det som vil møte deg.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Three Little Birds på TikTok?



Fargerike drinker for flere sanser 

Det som i utgangspunktet skulle bli en restaurant, har nå blitt til cocktailbar vi bare måtte besøke. Three Little Birds tilbyr en blekke av en meny med drinkene du kan velge mellom. På lista har de en rekke klassiske cocktails, syv signaturdrinker og et lite utvalg vin og musserende, i tillegg til øl og cider. 

Blant de mange spennende drinkene som fristet, gikk vi for Clover Club og Hibiscus Mezcalita. Begge tok seg godt ut på bordet med sine henholdsvis rosa og røde farge. Som alle vet, så spiser (drikker) øynene først. 

Førstnevnte inneholder gin, bringebær, sitron, sukkerlake og eggehvite. En søt og syrlig drink, som vi tror vil falle i smak for de som er glad i nettopp gin. Prisen er 165 kroner. Hibiscus Mezcalita er en av deres signaturdrinker, bestående av Mezcal, som minner mye om tequila, Cointrau, hibiscus cordial, som står for den lekre fargen, og agavesirup. Drinken bar litt for mye preg av tequila til å begynne med, men etter noen slurker var den godt balansert og langt søtere. Denne koster 160 kroner. 

Samtlige drinker på menyen ligger et sted mellom 130 og 165 kroner. Vin og musserende får du fra 95 kroner og oppover.   

Smakfull mat og design 

Vi er vel alle enige om at det er mer fristende å nyte god mat og drikke i fine omgivelser? Det har denne familiebedriften fått til. Selv midt i smørøyet på Storo har de klart å lage et sted vi lett drar tilbake til. Det er jo uungåelig å ikke nevne taket, som er satt sammen av flere tusen silkeblomster, og ligger som en sommereng over gjestene. Gulvet og fargekombinasjonene er fine sammen og vi trivdes veldig godt i omgivelsene. 

Uten eget kjøkken har de måttet være kreative for å kunne tilby besøkende noe å snacke på ved siden av drikken. De har derfor inngått et samarbeid med andre lokale næringsdrivende. På den måten kan du bestille for eksempel pizza, som leveres av Storo Grill. Eller velge mellom fire småretter som passer utmerket ved siden av. 

Vi gikk for Spekefat fra Strøm-Larsen, som var himmelsk godt etter vår mening. Det inneholder spekeskinke, fenalår, elgsalami og kryddersalami. Kjøttet smeltet nærmest i munnen og fatet serveres også med oliven og diverse annet snadder. Et annet alternativ er Ostefat levert av Fromagerie, eller Hummus og Muhammara. 

De forskjellige rettene koster mellom 90 og 198 kroner. Du kan også få ost- og spekefat sammen for 349. Retten vi valgte hadde en passe mengde for to personer. 

Mulighet for jobbing og uteservering

På dagtid sørger store vindusflater for godt lys, og med kaker og kaffe bak disken fungerer det nærmest som en kafe. Det er også lagt opp til god strømtilførsel med flere stikkontaker, slik at det er fullt mulig å sitte her og jobbe.

I disse dager jobbes det også med å få på plass uteservering. De lover markiser og god varme, men hvordan det ender opp gjenstår å se. Vi gleder oss!

De har åpent fra 11 til 01 fra tirsdag til lørdag, og fra 11 til 23 på søndag og mandag.

📍Vitaminveien 18