Ny opplevelse! Vinkurs: Mer av Oslo Wine Tour

Roze Gastro: En sprudlende Emily lærte oss masse.

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Kenneth Lorentzen og Øystein Kind

Bli med på en helaften på vår nye vintur, et vandrende vinkurs du neppe har opplevd maken til tidligere!

Vi besøker tre steder i Bislett-området som alle er litt ekstra interessert i de edle dråpene. En helaften i vinens verden hvor du kan oppdage nye favoritter, få ny kunnskap og ikke minst en ekstra hyggelig kveld i sosialt lag!

Denne opplevelsen er en del av vår Mer av Opplevelser. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!

Roze Gastro: Pinot Noir på menyen

Vår gruppe starter kvelden hos den koselige nabolagsrestauranten, Roze Gastro. I lokalene deres i Thereses gate på Bislett er det både lunt og nedpå, og vi gleder oss veldig til å lære om og smake på mye god vin denne kvelden.

Emily presenterer og serverer i dag en smaking med tre forskjellige rødviner med Pinot Noir, med forskjellig bakgrunn og prisklasse. Lune a Boire Rouge av Marc Kreydenweiss fra Alsace, No Sin Tous Tsefs av Lamey Flamy fra Jura og Walter Scott La Combe Pinot Noir fra Oregon. Sistnevnte med en duft av røde bær, mineraler og roser, ble en favoritt rundt bordet!

Hun er engasjert og vet tydeligvis godt hva hun snakker om, så det var både spennende å høre om bakgrunnen og hvordan vinene har blitt produsert. Men det kommer ikke til å være de samme vinene neste gang, kan hun avsløre.

Hos Roze Gastro ønsker de å gjøre vin mer folkelig og tilgjengelig. Det skal være en morsom greie som ikke behøver å være snobbete. Vi blir fortalt at vinkartet forandres stadig og representerer hva de som jobber her synes er godt og kult. Her kan du lese mer om vårt tidligere besøk hos Roze Gastro.

📍Thereses gate 20

Vinkassen: Tre forskjellige vintyper 

Vi skal videre og rusler til Vinkassen i kort gangavstand. Stemningen i gruppen er allerede veldig god, og det er helt tydelig at noen av oss kan mer om vin enn andre, enn så lenge! Vi samler oss rundt bordet i midten av det lille, men veldig sjarmerende lokalet deres, samtidig som Nikolai ønsker oss velkommen.

Her skal vi innom litt andre viner og tre forskjellige vintyper. Det starter med en musserende, Marcel Cabelier Crémant Du Jura Brut, før vi beveger oss over til en oransjevin-variant, Weingut Kolfok Intra! The Wild. Vi er jo allerede litt engasjert i oransjevinkurs fra tidligere, men dette var en ny variant for oss! Til slutt lærer Nikolai oss mer om og vi får smake på Felsina Berardenga Chianti Classico, en rødvin med en fast og frisk ettersmak. God denne også!

Det er liten tvil om at de er veldig opptatt av å skape en hyggelig atmosfære, og det kjenner vi igjen fra vårt tidligere besøk her. Nikolai både forteller og forklarer med stor iver, i tillegg til å overraske med en fyllt vannbakkels med løyrom til hver av oss, som snacks. Nam!

Vinkassen har et variert utvalg vin og navnet på stedet refererer nettopp til den store kassen ved baren/kjøkkenet, fylt med flasker man kan få på glass. Vi har nesten ikke lyst til å gå videre, men heldigvis er vi ikke ferdige for dagen enda!

📍Thereses gate 28

Jubel: Lyse varianter i fokus

Vi tar på nytt bena fatt og etter åtte minutter har vi kommet til kveldens tredje og siste sted på vinkurset! Fremdeles i omtrent samme område, men nå på Adamstuen og hos den nye nabolagsrestauranten, Jubel. Det er masse folk her også tross vi kommer midt i uken, men bordet vårt står klart og vi er spente.

Hampus skal geleide oss gjennom de neste 50 minuttene her, og vi får raskt presentert den første vinen, en musserende Weingut Loimer Extra Brut. Tørr, elegant og med god fruktighet! Vi fortsetter med to hvitviner, Bernard Defaix Chablis og Domaine Fumey Chatelain Chardonnay. Vi har på forhånd ønsket oss og liker godt variasjonen denne kvelden!

Det er tydelig at Hampus kan sin vin, og han lærer bort og forteller gladelig. De kombinerer klassiske og alternative viner, og rullerer de basert på blant annet årstid. Så det er ikke sikkert de har samme viner neste gang!

Vi fikk også servert deilige mandler og oliven, som passet perfekt til de gode vinene. Jubel, hvor vi også har vært tidligere, er opptatt av å levere kvalitet med lave skuldre. Vi må si oss svært godt fornøyde, og nå gleder vi oss til å kunne sette oss sammen for å diskutere hva vi har lært og hvordan kvelden har vært.

📍Ullevålsveien 68

Lærerikt og sosialt

Til slutt i kveld samler vår vinkurs- og tourguide Øystein alle hos Parkteateret, på St.Hanshaugen. Stemningen er naturlig nok veldig god nå og vi har utvilsomt lært masse nytt denne kvelden.

Det er tre forskjellige grupper med syv personer som starter samtidig på de forskjellige stedene, før vi ender opp her. Vi ønsker ikke at det skal være for mange så alle faktisk kan lære noe - og få muligheten til å stille spørsmål underveis. Så dette har vi veldig troen på at blir både lærerikt og veldig hyggelig!

Hos Parkteateret er det mange av oss som vil diskutere hva vi har lært og hvilke nye favoritter vi har oppdaget. Ikke minst var det veldig gøy, og vi er alle enige om at dette gleder vi oss veldig til at andre skal få prøve også.

Man blir servert litt snacks på kurset underveis, men det kan være lurt å ha litt før man kommer. Vi bestilte pizza fra Jungelpizza, som vi spiste på Parkteateret etterpå. Det er lov!

Man får utvilsomt mye for pengene og dette vil nok bli en fin aktivitet for både par og vennegjenger, bedrifter eller for å bli kjent med nye venner. Til de oppsatte datoene for følgerne våre, er pris per person kun 670 kroner.

Se mer om opplevelsen og bestill her!