Roze Gastro: Ny nabolagsrestaurant på Bislett

Tekst & video: Oda S. Hessen

Har du fått med deg det nye restauranttilskuddet på Bislett i Oslo? Roze Gastro har endelig åpnet dørene, og byr på god mat og avslappende stemning!



Velsmakende mat og rettferdig pris

Kokken Leopold Prytz Roze har jobbet på flere anerkjente gourmetrestauranter tidligere og har nå åpnet sitt eget konsept. Pop-up restauranten Banal ble i våres raskt en favoritt hos mange, så vi har gledet oss til denne nyåpningen!

Maten på Roze Gastro er laget av norske råvarer og varierer etter sesongene! Både menyen og rettene er relativt små, men utfyller hverandre bra og det er ikke så dyrt i forhold til kvaliteten (65-265 kr).

Vi smakte på potetbrød med sjøkrepssmør (85 kr) som var både luftig og hadde sprø skorpe, deres Andepai (265 kr), en veldig god og litt syrlig gnocchi med mye smak (175 kr) og en grønn salat (65 kr) ved siden av. Smakene her er rene og godt balanserte, og andepaien ble en favoritt!

Neste gang skal vi også prøve Røsti med tartar (85 kr). Til dessert hadde vi pavlova med vaniljekrem og rips til 135 kroner, som var helt nydelig!

Hjemmekoselig gourmet

Til maten tok vi et glass Heinrich Blaufrankish (180 kr). En tørr rødvin med god friskhet, som passet godt til maten. På drikkemenyen var det 8 forskjellige viner å velge mellom, hvorav to musserende, og tre hvit- eller rødvin. De har også det gode alkoholfrie alternativet Villbrygg.

Restauranten er stilren og lun, med en avslappende og nedpå stemning! Det opplevdes litt som å være i en stor stue, i positiv forstand.

Vi kom da det åpnet og det var ikke så mange der enda, men ble fort en del folk, både par, vennegjenger og en familie.

Så dette tror vi blir et hyggelig nabolagssted som kan egne seg godt for mange. Vi kommer i hvert fall tilbake!

Åpningstider:
Onsdag-lørdag: 17-22

📍Therese gate 20