Vinkassen: En sjarmerende vinbar på Bislett

En ny vinbar har dukket opp på Bislett, nemlig Vinkassen!

Tekst & foto: Taran Hofvind

Etter ti år som kokker bestemte to unge dansker seg for å åpne en lokal vinbar på Bislett i Oslo. De var lei av alle ostefatene servert rundt på byens vinbarer og ville åpne et konsept med både god vin og vel så god mat på menyen! 

I vinkassen sin har de alltid et godt og variert utvalg på glass og matmenyen er full av italiensk-, spansk- og franskinspirerte fristelser! 



Popcorn og en kasse full av vin

I Thereses gate på Bislett, rett nedenfor trikkestoppet, finner du ett av byens nye tilskudd i vin- og matkategorien. Den sjarmerende, lille vinabaren har de kalt Vinkassen, og det er nettopp det du finner innenfor døren hos de to danskene. I baren har de nemlig en stor kasse fylt med flasker du kan få på glass! 

Vinen i kassen får du i to priskategorier, 145 kroner eller 185 kroner, som er ganske gunstige priser for god kvalitet. Her har de nemlig en bærekraftig tilnærming til vininnkjøp, og kjøper sesongbasert overskuddsvin fra leverandører som gir god verdi! De har også en flaskemeny full av fristelser fra både Frankrike, Italia, England, Sør-Afrika, New Zealand, Chile og mer. 

Vinutvalget varierer fra uke til uke og du finner alltid to varianter av naturvin og to varianter av bobler, i tillegg til et godt utvalg røde og hvite varianter. Her får du gode anbefalinger og veiledning til å finne frem til noe som passer akkurat deg. 

På denne kalde onsdagen i januar var det ekstra deilig å komme inn i varmen hos Vinkassen. Det første som kommer på bordet er en pose popcorn! Morsomt, overraskende og midt i blinken for en popkorn-elsker som undertegnede. I vinglasset endte det med en deilig Côtes du Rhône fra vinkassen til 148 kroner. 

Toast og tartar

Disse gutta fungerer som både kokker, servitører og bartendere på en gang, og på utrolig vis fungerer det, og de leverer på et ypperlig nivå. På matmenyen finner du snacks, deleretter og deres egen toast i tre varianter (135 kr/ alle til 350 kr). Menyen er inspirert av det spanske, italienske og franske kjøkken, ikke en dum trio når det kommer til god mat der altså.  

De har sitt eget hjemmebakte surdeigsbrød som du kan få både alene med salviekrem eller som digg toast. De har tre varianter av toasten, og denne gangen ble det etter anbefaling den med hjemmelaget nduja, gruyere, karamellisert løk og salvie, nam! Det søte fra den karamelliserte løken sammen med styrken fra ndujan, deilig smeltet ost og den sprø toasten er en nydelig kombo. 

Av småretter ble det tartar og tre oster. Tartaren er en biff tartar på sprø paella-ris med eggeplomme og karse, masse smak og en spennende vri med den sprø risbunnen. Ost og rødvin er en klassiker som nesten aldri slår feil, heller ikke her hos Vinkassen. Alle smårettene får du til 125 kroner. Ved neste besøk skal definitivt confitert anderilette og de bakte gulrøttene med fetakrem, honning glace og valnøtter smakes på! 

Er dere to anbefales afternoon tea varianten hvor du får smake på det meste fra menyen! Det koster 325 kroner per person. 

Tente lys og RnB

Atmosfæren er veldig avslappet og koselig, med mørkt trever, tente lys og hjemmekoselig stemning. På anlegget strømmer det ut noen rolige jazztoner fra Melodi Gardot etterfulgt av deilig RnB. 

Utenfor har de også en terrasse som helt sikkert blir populær når sola endelig titter frem igjen om et par måneder. Enn så lenge er det topp hygge å sitte i baren og ta et glass fra vinkassen, eller i vinduet og titte ut på folk og trikker som suser forbi. Bislett er heldige som har fått en lokal vinbar av dette slaget, og det er absolutt verdt å ta turen fra hvor enn du befinner deg i byen for en kveld her. 

Her tar de ikke reservasjoner, så det er bare å stikke innom! 

Åpningstider: 
Tirsdag til fredag: 16 – 00
Lørdag: 15 – 00
Søndag og mandag: Stengt

📍 Thereses gate 28