Null Null: Ny pastarestaurant i sentrum

Her får du pasta for alle pengene!

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Boutique hotellet Revier har åpnet dørene, og gir oss en ny italiensk restaurant i samme slengen! Her får du deilig hjemmelaget pasta og god italiensk vin.

Hos denne restauranten er det “null bull”, som de selv skriver. Sammen med en helårs takterrasse som snart åpner og deilig mat, var det en selvfølge at vi måtte ta turen innom nykommeren. 

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Null Null på TikTok?



Al dente pappardelle pasta og rå kamskjell

Vi starter måltidet på Null Null med to glass musserende Ferrari Brut NV, en deilig frisk boblevin til 149 kroner glasset. Vinen var deilig og servitøren fylte glassene ordentlig, så vi var meget fornøyd med valget. Her får du et glass vin fra 129 til 229 kroner, i tillegg har de en større vinmeny med flasker for de som ønsker seg noe mer spesielt.
Matmenyen er liten og nøye utvalgt, og maten er laget med både lokale og italienske ingredienser. De tilbyr fem småretter og fem hovedretter (pasta), i tillegg til én dessert. 

Først smakte vi på en smårett, Panella med chilikrabbe fra Tromsø og Nduja, en italiensk svinepølse. Retten var liten, men smakfull, og pyntet med basilikum på toppen. Det var faktisk overraskende for oss hvor mye som skjedde i den lille retten, og vi likte den svært godt. Prisen for denne retten på et par biter koster dog flesk, 194 kroner.

Til hovedrett spiste vi Pappardelle til 255 kroner, som vi fikk anbefalt blant vegetarrettene. Det er forøvrig to av de fem pastarettene på menyen som er vegetar. På tallerken kommer fire al dente pastabiter som ser ut som kroner. Pappardelle er en ricotta- og spinatrett med fylte pastabiter. Smakene er veldig godt balansert, og er en sånn rett som gir smil om munnen fra første smak. Dette vil vi spise igjen! 

I tillegg gikk vi for en Spaghettini med rå kamskjell fra Frøya til 295 kroner. Retten er litt som en hvit pasta med et sushi-element, fordi kamskjellene er rå. Pastaen er tynn og ser nesten ut som nudler! Smaken er ikke så sterk, men mer mild. Det smaker ikke veldig sjømat, men kamskjellet smaker godt og det føles vel balansert. Om du ønsker kan du få belgisk kaviar på dette retten, for 108 kroner ekstra. Vi gikk ikke for kaviaren denne gangen.  

Varm romkake med vanilje

For å avslutte måltidet måtte vi teste menyens eneste dessert, Babà kake til 145 kroner. Den smakte rom, krem og vanilje, og så ut som et ordentlig stykke fint brød med krem over. Det var veldig deilig at den ble servert varm, og føltes ekstra myk og fersk. Er du dog ikke glad i smaken av rom, er ikke denne desserten for deg. Det står at den skal smake kaffe også, men akkurat den smaken forsvant litt her. 

Eneste undertegnede virkelig kunne ønsket var en deilig foccacia og en god italiensk olivenolje til å starte måltidet med. Vi spurte, men det var intet brød å oppdrive ved vårt besøk. Fordi rettene er litt små, spesielt for de som er sultne og ikke småspiste, ville nok dette hjulpet på metthetsfølelsen totalt. 

Høstens nye dateplass?

Selv om Null Null har inngang fra hotellet, er ikke restauranten bortgjemt. Fra gaten ser du rett inn på kjøkkenet med store vindu fra gulv til tak, så du vil legge merke til både restauranten og hotellet. 

Inne i restauranten er det en koselig skandinavisk atmosfære, med myke farger og fine detaljer. Her har de plass til grupper på to og fire, i tillegg til et stort flott bord bakerst i lokalet med plass til en større gruppe. Her har de også satt opp en gardin, om gruppen skulle ønske en mer privat opplevelse og adskilles resten av restauranten. 

Stedet er å anbefale for en date, da atmosfæren er deilig og rolig, og maten er smakfull. Her får du god vin og god mat, og vi tror at stedet blir enda bedre utover høsten når alle detaljer kommer på plass. Etter middagen på Null Null kan man også ta en drink i barområdet til Revier rett ved siden av restauranten. 

Senere i høst åpner også Reviers roof-top, som skal ha varmelamper og muligheter for å sitte der året rundt, i hvert fall i følge bartenderen på Revier. Så her skjer det mye spennende utover høsten, og vi gleder oss til å teste dette! 

Psst! Glad i pasta? Sjekk ut artikkelen om våre pastafavoritter i Oslo!

📍Kongens gate 5