Møt Camilla: Superkvinnen bak Urbania Magasin

Foto: Marte Talberg

Foto: Marte Talberg

Av Jeanette Susann Martinsen

Det er ingen hemmelighet at vi i Mer av Oslo er en gjeng som elsker hovedstaden vår og alt som har med den å gjøre. Naturlig nok er vi langt ifra de eneste som brenner for å tipse om noen av de flotteste spisestedene og opplevelsene på Oslokartet. Med et populært bloggmagasin og over 12.500 følgere på Instagram, er det stor sannsynlighet for at du som leser dette, allerede har hørt om Urbania Magasin. Kanskje er du til og med én av magasinets trofaste følgere?

Nysgjerrige på å lære litt om hvordan livet bak den suksessrike bloggvirksomheten ser ut, og klare for å ta imot noen fenomenale Oslotips, tok vi en hyggelig prat med den Oslofødte journalisten og selverklærte frokostelskeren Camilla Hellum. Det viser seg veldig tidlig at kvinnen bak Urbania Magasin er en over gjennomsnittet effektiv ung dame med overraskende mange prosjekter på dagsordenen!

– Jeg jobber fulltid som digital kommunikasjonssjef i Orkla, men driver i tillegg bloggen Urbania Magasin, og det lille influenser-byrået Geist sammen med Julie Balas og Maja Hattvang. Det gjør jeg på fritiden, men det tar jo tid, det og, forteller hun lattermildt.

Så hvor i Oslo finner hun roen midt i en så travel hverdag med én fulltidsjobb og to sideprosjekter? Og hva er det med denne hovedstaden som gjør at hun har klart å opprettholde motivasjonen til å dele tips med oss alle, og ikke minst beholde sitt brede smil?

Nøkkelen er å være effektiv; da får du tid til det aller meste.

Flotte Oslotips fra en globetrotter

Av hensyn til både smittevern og Camillas travle hverdag, ringes vi på telefon, og tonen i samtalen gjør at vi raskt glemmer at det utenfor hjemmekontoret er en kald og grå regnværsdag. Camilla innleder bekjentskapet med å fortelle at Urbania Magasin var en blogg hun startet rett etter endt studie for seks år siden sammen med en kompis, som senere skulle ende opp med å overlate prosjektet til henne. Den gangen handlet Urbania litt mindre om mat- og vinopplevelser i Tigerstaden, og var heller ment til å matche den daværende BuzzFeed-trenden via blant annet konsert- og filmanmeldelser, avslører hun. Da prosjektet snudde til å bli Camillas soloprosjekt, bestemte hun seg for å hovedsakelig bruke plattformen på å gi Oslotips – noe hun åpenbart synes det er veldig gøy å skrive om:

 – Jeg elsker å tipse om bra ting og hva som skjer i byen! Er også veldig glad i- og opptatt av mat, og synes det er veldig gøy å dele opplevelser med folk som er like engasjerte som meg. 

– Jeg må bare spørre: Hvor finner du energien til alt det her?

Ler. Vet ikke. Jeg er nok en person med mye energi og stor arbeidskapasitet, men hovedårsaken til at alt går, er at det er veldig gøy å jobbe med alt jeg driver med. Jeg har i løpet av de siste årene fått være med på mye spennende gjennom Urbania, blitt kjent med mange bra folk, og fått nye venner. I tillegg er jobben min i Orkla superspennende. Det gir energi og motivasjon til å fortsette.

– Du er åpenbart en travel Oslojente. Hvor i hovedstaden finner du roen – eller, med andre ord, din personlige «zen mode»?

– Jeg er veldig glad i å gå tur og trene crossfit; enten på Crossfit Oslo eller Crossfit Løren. Da kobler jeg helt av uten skjerm, som er veldig viktig for meg. Liker også å slappe av med en god film eller serie, høre på musikk eller podkast, henge med venner og familie, eller lese. Nå høres det kanskje ikke ut som jeg har tid til så mye annet enn å jobbe, men nøkkelen er å være effektiv; da får du tid til det aller meste.

– Siden du gjør litt av hvert – hvor i Oslo liker du best å henge når du ikke tenker på jobb?

– Jeg liker å finne på ting. Om vinteren er jeg nok mer inne, men om sommeren, derimot, liker jeg å tilbringe mest mulig tid ute i sola. Jeg er glad i soling og bading, og bruker byens parker og badeplasser mye. Noen favoritter er Munch Brygge, Nydalen Badeplass og St.Hanshaugenparken, forteller hun.

Camilla har uten tvil opplevd den mangfoldige Tigerstaden fra alle kanter, og ramser følgelig opp en imponerende rekke spisesteder og vinbarer hun ofte vender tilbake til:

– Det er vanskelig å begrense seg her, men Izakaia er et unikt sted jeg stadig kommer tilbake til for å dele japanske småretter med venner. Her får jeg virkelig følelsen av å være i utlandet i noen timer. Le Benjamin, Arakataka og Imperial er også noen av mine favoritter for god mat og vin. The Golden Chimp er en kul restaurant på Tøyen som jeg er veldig glad i – de har utrolig gode dumplings! The Vandelay, som åpnet i september, har fantastisk god lunsj, brunsj og middag, og ikke minst en kul storbyvibe. Et måltid på The Vandelay eller et av de andre stedene i Oslobukta, er forresten supert å kombinere med bad fra Munch Brygge om sommeren. Når det gjelder barer, er jeg glad i Lasarett og Territoriet, konkluderer hun med.

Her er det åpenbart mye inspirasjon å hente, og vi har vært så heldige og fått lov til å dele Urbania Magasins miniguide – en oversikt noen av Camillas største Oslofavoritter – med våre kjære lesere! En link til guiden finner du nederst i artikkelen, men fortsett gjerne og les for å bli ordentlig kjent med denne inspirerende og høyt motiverte unge dama. Kanskje får du noen andre nyttige tips på veien?

Det er viktig for meg at jeg lager saker når jeg føler jeg har noe å si, heller enn å føle at jeg må legge ut noe hver uke.

Den effektive multitaskeren

– Det er imponerende hvor mye du får til uten å miste motivasjonen. Kan du avsløre hvordan «Camillas typiske arbeidsdag/bloggdag» ser ut?

Med så varierte dager, én fulltidsjobb og mange baller i lufta, synes Camilla det er litt vanskelig å fortelle akkurat hvordan en hverdag med Urbania Magasin ser ut, for ingen dager er like. Hun tenker etter og småler litt, før hun bestemmer seg for å innrømme sin forkjærlighet for Instagram på morgenkvisten. 

– For å være helt ærlig, bruker jeg de første 20 minuttene etter jeg står opp på å gå gjennom Instastories – jeg elsker det! Ler. Hvis jeg har god tid, leser jeg dagens briefing fra New York Times som kommer på mail, så blir det frokost og sjekking av mail og nyheter, før turen går til kontoret. Ingen dag er lik – men hver dag innebærer som regel spennende og varierte arbeidsoppgaver. Det meste av produksjonen av innholdet til Urbania og jobbing med Geist Oslo skjer på kvelden eller i helgen. På en typisk hverdag følger det gjerne med en treningsøkt, eller noe sosialt med venner og familie.

Effektivitet og det å ha en mening bak det hun driver med, er viktige nøkkelord for Camilla, og ikke minst en forutsetning for at hun skal klare å rekke alt.

– Jeg er veldig aktiv på Instagram. Hvis jeg tester noe, så legger jeg det ut samtidig, eller på bussen på vei hjem. Det går nesten automatisk. Jeg jobber jo ikke med Urbania hver dag, men prøver å lage innhold når jeg uansett skal ut å spise, på teater eller konsert – da går det raskt å dele tips etterpå. Det er viktig for meg at jeg lager saker når jeg føler jeg har noe å si, heller enn å føle at jeg må legge ut noe hver uke. Er jeg derimot på en pressetur sammen med andre med felles interesser, så blir det mer tid til nerding og bilder. Generelt sett er jeg glad i rutiner (frokost, komme meg på trening, og så videre), men synes det er spennende at hver dag er ulik.

– Det er ikke til å se bort fra at koronasituasjonen har satt mange virksomheter på prøve; restaurantbransjen inkludert. Hvordan har covid-19 påvirket Urbania Magasin, som jo i likhet med Mer av Oslo fokuserer mye på matopplevelser, – og i ditt tilfelle også reisesaker fra utlandet?

– Reisesaker er en viktig del av Urbania Magasin. Det har naturligvis ikke blitt laget noen reisesaker fra utlandet i år; i stedet har jeg valgt å produsere flere saker om staycation i Oslo, Norgesferie, og tips til restauranter, kafeer og butikker som holder åpent – for å støtte næringen. Det var egentlig på tide å se litt mer av Norge, synes jeg, så akkurat det har gått fint, innrømmer hun blidt.

Selv om jeg er glad i å reise, er det alltid godt å komme tilbake til Oslo.

En ektefølt hyllest av hjembyen Oslo

– Du har åpenbart reist en god del. Men hva er det beste du vet med vårt kjære Oslo?

– Det må være nærheten til byen og mye å finne på, kombinert med nærheten til skogen og naturen. Det er det jeg liker aller best. Jeg setter også stor pris på Oslos gode kulturtilbud og økende utvalg spisesteder og barer, og muligheten til å enkelt komme seg rundt uten bil, enten med sykkel eller kollektivtrafikk, tilføyer hun.

– Siden du både er født og oppvokst i Oslo, blir jeg veldig nysgjerrig på vegne av leserne våre: Hva er de tre første ordene du kommer på når du tenker på Oslo og det byen betyr for deg?

– Dynamisk, mangfold, og … hjemme. For meg, i hvert fall, siden det er hjembyen min og én av mine favorittbyer. Det er så mye å finne på i bykjernen, og nærheten til naturen og skogen setter jeg veldig, veldig stor pris på. Selv om jeg er glad i å reise, er det alltid godt å komme tilbake til Oslo. 

Idet jeg ber henne om å utdype betydningen av ordene hun assosierer hjembyen sin med, bekrefter entusiasmen i stemmen til Camilla at hun virkelig tilhører Oslo-fantastene blant oss. Hun fortsetter å lovprise Tigerstaden uten å måtte tenke seg om, og tilfredsstillende nok er det ingen tvil om at hun oppriktig digger det hun jobber med.

– Byen er dynamisk i og med at det hele tiden er noe som skjer: Bjørvika, Oslobukta, Deichmanske, det nye Munch-museet… Nye områder utvikles, grønne lunger og sykkelstier bygges ut, og nye restauranter og kafeer kommer til. Du trenger ingen bil i Oslo, egentlig. Med mangfold mener jeg at vi har mange bydeler med hver sin personlighet. Tøyen og Frogner, for eksempel, er veldig forskjellige bydeler, – men det er noe der for enhver smak, og jeg er glad vi har dem begge. Alt dette gjør byen unik og bra å bo i.

– Dette er vi i Mer av Oslo helt enige i! Takk for at vi fikk bli litt bedre kjent med deg, spesielt med tanke på din travle hverdag, Camilla. Men før vi avslutter: Hva gleder du deg mest til i 2021?

– Åh! Reise (hvis det blir mulig) og gå på konserter, festivaler og kino igjen, henge med ubegrenset antall venner og familie, og selvfølgelig spise og drikke ute… Og sommer i Oslo!

Spent på Urbania Magasins lovte miniguide? Klikk deg inn under, eller følg denne linken for noen av Camillas største Oslofavoritter! Og har du ikke allerede gjort det, kan du følge Urbania Magasin for mer inspirasjon på Instagram og urbaniamagasin.no.