Bydel: Tøyen

Kafeen i den Botaniske Hagen i Oslo

Kafeen i den Botaniske Hagen i Oslo

Av Amber Sophia Rupani

Tøyen er et perfekt sted å utforske. Her finner du skjulte perler, koselige kafeer og muligens din nye favorittrestaurant. Tøyen har blitt en pulserende bydel og byr på mye man bør få med seg.

BOTANISK HAGE: ET “MUST”

Den blomstrende parken er et perfekt sted å spasere rundt på en solfylt søndag. Det er flere skilt i parken som guider deg til de ulike områdene. I hagen finner du det Naturhistoriske museet, 8500 ulike plantearter fra hele verden og en hyggelig kafé som serverer en lett matbit og noe godt i glasset.

📍 Sars' gate 1

Grådi: Deilig brunsj

[Stengt permanent]

Blant bydelens store utvalg av kafeer og restauranter finner vi Grådi. En hipp restaurant med en fristende brunsjmeny. Det inkluderer blant annet vaffel med kylling eller bakt blomkål, pannekaker og toast. Hos Grådi kan du også bestille en «brunsjpakke», som er satt sammen av to ulike retter fra brunsjmenyen.

Vi må gi en ekstra shoutout til den fantastiske drinkmenyen! Drinken «Humla» og vinen «Bare Naked Pet Nat» anbefales og må smakes dersom du tar brunsjen hos Grådi.

📍 Sørligata 40B

Tøyen Torg: Et SAMLEPUNKT

Tøyen Torg er bydelens samlepunkt. Torget byr på varierte kafeer, restauranter, butikker og salonger. Men andre ord, alt du måtte trenge i umiddelbar nærhet. Vi anbefaler å handle frukt og grønt i en av Tøyens matbutikker, da du kan ende opp med ferske og gode råvarer til en meget god pris.

Om du skulle blitt fysen på en matbit kan du velge mellom en rekke gode restauranter, som Burger Joint, Anatolia og Wasabi Sushi. Postkontoret er et bra valg om du er på Tøyen Torg. Enkel meny med pizza, salater og sandwicher og et godt utvalg av drikke. Restauranten anbefales også på grunn av atmosfæren de byr på. Stilige lokaler og god stemning.