Mitt lille hjem

Tekst & Foto: Kristina Brekke / Video: Gabriel Viola

Langs Markveien på Grunerløkka, ligger den trendy livsstilsbutikken Mitt lille hjem. Mye av det som selges er varer man gjerne ikke får alle andre steder.

Her finner du alt fra klær, sko og vesker, til smykker interiør og planter. Den lille lokale foretningen ble startet i 2010, av gründer Julie Ann Seglem Ødegård. Butikkens visjon er klar:

– Vi er uavhengig av trend og motebilde, her kan man komme å være seg selv. Kjøpe det du selv elsker. Handelen her skal ikke være stressende, men noe du koser deg med, sier Julie. 

Vi har tatt turen for å sjekke ut hva butikken har å by på.  

Håndplukkede skatter

Friske vårblomster og vaser i alle former og fasonger fyller trappeoppgangen inn til Mitt lille hjem. På innsiden av lokalet møtes vi av deilige farger i pastell, fresht dekor og en rolig atmosfære. Musikken er behagelig og man har muligheten til å vandre rundt i sin egen verden. Kunder går inn å ut av butikken, noen har også med sin firbente venn på handleturen.

Den ene delen av butikken er fylt med klær fra merker som blant annet Just Female, A-View og Jeanerica. Innimellom stativene med klær finner man også sko og vesker. Julie påpeker at de håndplukker utvalget av klær selv, og har full kontroll på hvordan klærne er blitt laget. Klyper og annet hårpynt står delekat fremvist i nydelige skåler i samme avdeling.

Videre innover i butikken retter øyet seg raskt mot de fargerike snurrelysene, som har vært svært trendy den siste tiden. Her kan man få kjøpt snurret stearinlys i alle regnbuens farger. På veggen henger det flere hyller med fargerike vaser i små og store størrelser. Midt i rommet er det et stort bord med alt av pyntedekor du kan tenke deg. Er du interessert i grønt interiør, selges det også potter og planter her.

Gjenbruk

Forøvrig fikk vi vite at både bord og flere av hyllene i butikken har fått en makeover av butikkens egne visual merchandiser, Ida Kathrine Hansen. Dette har resultert med at gamle hyller og bord har fått en ny renessanse med et lag flis og maling over seg. Undertegnede synes at dette så utrolig kult ut. Mitt lille hjem er opptatt av gjenbruk og det å bruke ting om igjen, noe som vises godt igjen gjennom denne makeoveren. 

Julie kunne fortelle at det er viktig å freshe opp lokalene i blant, og at de opp til tre ganger i året pusser opp for å holde butikken trendy og inspirerende. Etterhvert vil også nettsiden til butikken tilby ulike DIY som kundene kan sjekke ut. Slik at flere kan lære hvordan man gir gamle ting, en ny vri.

Hun legger også til at alt som kjøpes inn til butikken er noe som de selv elsker og ville kjøpt. Alt er håndplukket for å kunne gi kundene de beste og fineste skattene.

📍Markveien