Lokalmat i Oslo

Fra Gutta på Haugen.

Fra Gutta på Haugen.

Av Astrid Stenvold

Vi har listet ned noen butikker i Oslo som selger gode råvarer, både økologiske og kortreiste. Selv om man må regne med å betale litt ekstra, får du garantert igjen for pengene.

Ekte Vare

Rett ved Sagene kirke finner du denne lille, fine butikken som selger mye variert økologisk mat. Lokalet er en kombinasjon av butikk og kafé, så her kan du nye maten du har kjøpt i de koselige sofakrokene. På Ekte Vare er miljø i fokus, og de selger kun økologiske og bærekraftige butikker.

De får varene sine fra flere forskjellige norske leverandører, og bruker leverandører med ansatte som tidligere har vært alkohol- og rusmisbruker for å støtte de som har det litt vanskeligere enn normalen. Betjeningen er veldig hyggelige, og har alltid svar på det du lurer på angående maten.

Adresse: Dannevigsveien 18C

Gutta på Haugen

Gutta på Haugen holder til på St. Hanshaugen. Det er en nydelig liten delikatesseforretning med alt du kan ønske deg av smakfulle opplevelser. De selger råvarer man ikke kan finne andre steder. Oster, spekemat, krydder og syltetøy er noe av det de selger. De har også en avdeling i Mathallen.

Adresse: Ullevålsveien 45

Strøm Larsen

Dersom du er ute etter godt, norsk kjøtt bør du ta turen til Torshov. Til tross for noe stive priser, er råvarene av høyeste klasse. Her finner du godt utvalg av delikatesser og ellers "sære" produkter. Personalet er hyggelige og kunnskapsrike, så hvis du lurer på hva slags kjøtt som passer best for en bestemt anledning er det bare å spørre.  

Adresse: Vogts gate 53A

Fromagerie

For de som er ekstra glade i ost, anbefaler vi dere å sjekke ut denne butikken. På Majorstuen ligger et lite lokale som har stort utvalg av gode oster. De selger både lokale og importerte oster. I tillegg har de et godt utvalg av spekemat, salater og andre godsaker. Råvarene er passende både til hverdags og til fest.

Adresse: Valkyriegata 9

Mathallen

Velg og vrak imellom ulike matkulturer, og ulike smaker. Her finner du alltid noe godt, uansett om du liker det enkelt eller ei. Alle som jobber her kan sakene sine, og er svært kunnskapsrike. Vurder stemningen og velg mellom å sette deg inne i en av restaurantene for en rolige atmosfære, eller ute i det livlige fellesområdet.

Adresse: Vulkan 5

Fiskebåtene

På Rådhusbrygga kan du kjøpe helt fersk fisk og ferske reker fra lokale fiskere. Det er ofte kø allerede når det åpner, for disse fiskebåtene er superpopulære. Her selger de også fisk fra bifangst, som er bra for miljøet da alle ressursene blir utnyttet. Her kan du lese mer om fiskebåtene.