Coyo og Cielito: Matjakten fortsetter

DSC00181.jpg

Av Amber Sophia Rupani

Den meksikanske matjakten er godt i gang, og vi er langt fra ferdig. Denne uken har vi testet to nye deltakere i den smaksrike kampen, Coyo og Cielito.

Meksikansk mat med utsikt - Coyo

Coyo er en del av sommerhektiske sørengakaia. Restauranten ligger noen meter unna bryggakanten og byr på meksikansk mat med en utsikt. Det anbefalers å bestille flere retter på deling. Vi startet måltidet med tortillas med guacamole, etterfulgt av Flautas de res (sprø bifftaco), Pastor (taco med marinert kylling), Pescado (taco med fritert torsk) og Gambas Rebozadas (taco med fritert scampi).

Et variert måltid med ulike smaker. Noen av rettene var på den spicy siden, men det gjorde absolutt ingenting. De ulike dressingene i rettene og guacamolen drar Coyo opp på vår toppliste av meksikanske restauranter i Oslo.

Derimot forventet vi mer mat til den noe stive prisen. Coyo er en typisk restaurant som kan prise seg litt høyere på grunn av beliggenheten, noe som er forståelig. Alt i alt, fikk vi et flott måltid med en like flott utsikt.

📍 Sørengkaia 165

Autentisk meksikansk stemning - Cielito

Andre stoppet i denne runden er Cielito i Dronningens gate. Etter mange gode anmeldelser har vi høye forventinger og passet på å møte opp sultne.

Restauranten er liten og intim med kun et fåtall bord. Interiøret og detaljene er fargerike og gjennomtenkte, og skaper raskt en autentisk meksikansk stemning. Menyen byr på klassiske meksikanske retter, hovedsakelig taco. Det er også mulig å bestille pakker med eksempelvis guacomole og tre tacoer (kokkens valg) til gunstige priser.

Hver rett inkluderer to tacoer, så vi valgte å bestille to hver. Vi gikk for en spicy variant med pulled pork og habanero saus og en med biff og grillet kaktus. Sistnevnte var en spennende kombinasjon og første gang vi smaker grillet kaktus.

Tross et godt måltid, levde ikke restauranten ikke helt opp til forventningene i forhold til smak. Men Cielito serverte uansett god mat til gode priser i koselige omgivelser.

📍 Dronningens Gate 26