Kule markeder du må vite om

Har du ikke fått med deg Floke enda, så er det på tide å ta turen. (Foto: Elise Kleiven)

Tekst: Kathrine Lovise Røstad

Våren er på vei, og med det kommer også markedene poppende frem i byen vår. Dette er noe vi er veldig glade for! Vi har samlet de kule markedene du bør vite om i Oslo.

Her finner man en samling av nytt og gjenbruk i form av klær og ting, som selgerne nå ønsker at noen andre skal få glede av. Det er alt fra fine vesker, freshe solbriller, vintage klær og masse annet kult!



Floke Marked

Floke marked har eksplodert de siste årene, og folk kommer fra nært og fjernt for å se på alle skattene som selges.

Selgerne stiller med selvproduserte produkter, eller gjenbruksartikler i form av diverse heklede gjenstander, øredobber, hatter og plagg i alle farger og stiler. Er du for eksempel på utkikk etter å slenge deg på trenden med balaclava, er dette stedet for deg. Det finnes også mye vintage klær, som 90-talls college gensere, og 70-talls baggy jeans. Så her kan du finne mye kult!

Markedet er bygget opp av håndplukkede selgere med unike og kule stiler. Noen som har tidligere stått stand her, er blant annet mikroinfluensere som Theresa Elise, Kathrine Ween og Ida Gabrielsen.

Forrige søndag hadde vi gleden av å titte innom markedet, og ble møtt av hauger med mennesker, som enten var på utkikk etter noe nytt og unikt, eller som bare tok seg en tur innom for hyggen. Stedet var også full av god kaffelukt, kule vibber og flere spiselige gleder. De som var der virket å hygge seg, og satte pris på en bærekraftig og kreativt alternativ handel.

Som sagt er dette er populært marked og dermed er det vanligvis litt kø. Markedet holdes på diverse lokasjoner, og liker å overraske på sine sosiale medier. Så her er det bare å holde seg oppdatert på Instagram og TikTok.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Floke på TikTok?

Eggetloppis

Eggetloppis har blitt et marked hvor både lokale kunstnere, naboer og små aktører selger forskjellige ting. Og det du kan forvente er alt fra kunst og håndverk, rariteter, planter, secondhand- og vintageskatter. Alt mulig rett og slett.

Navnet er ikke tilfeldig har de som startet markedet avslørt til oss tidligere. Det kommer fra Rathkes plass hvor det første og flere markeder har blitt holdt. Der er det nemlig en fontene i midten, med nettopp et stort egg i. Siste tiden har det vært på Hausmania Kulturhus de har huset arrangementet.

Eggetloppis ønsker å være et lokal nabolagsmarked, og et ‘safespace’ for kreative ildsjeler. Det må vi innrømme at de har fått til på en veldig bra måte!

Neste mulighet å delta er søndag 20. mars fra kl. 12-17 på Hausmania.

Søndagsmarkedet på Blå

I svingen av Akerselva på bunnen av Løkka, hvor man vanligvis ville dratt for en hyggelig øl med god musikk på en fredag, finner vi dette markedet på søndager. Vi tok turen innom og ble møtt av mange hyggelige mennesker med store smil.

I gata utenfor barene finner du diverse klær og ting til gode priser, solgt av mennesker som deg og meg. Smykker, kunst og keramikk, fine klær og morsomme gjenstander er bare noe av alt man kan finne her.

Tross markedet er utendørs oppleves det litt som hos Floke, stappfull med hipstere og kleselskere! Samtidig blir det ofte spilt live-musikk av både kjente og ukjent gateartister. Markedet finner du utenfor Blå på søndager fra kl. 12-17.

Psst! Her kan du fikse egen stand. Send mail til markedet@getmail.no, og fortell at du vil leie bord (200 kr).

📍Ingensgate

Birkelunden Marked

I parken nedenfor trikkestoppet Birkelunden, finner vi på søndager et lite gjenbruk- og antikkmarked. Dette ble startet helt tilbake i 2003, og holder det fortsatt like gående den dag i dag.

Her i likhet med Blå, er det mye fokus på kunst og kule unike gjenstander som dvd-er, platespillere, malerier, og mye annet som er hjemmelaget. Det er lett å komme seg til, og det blir solgt veldig mye forskjellig gøy. Her har undertegnede funnet flere av sine favoritter i klesskapet, så vi anbefaler sterkt å ta turen innom her.

Her står det oftest faste selgere, men de er åpne for nye selgere hvis det er mulighet og plass. Da må man ha brukthandelbevilling, og påmeldes med navn og adresse.

Markedet holder åpent hver søndag fra kl 12-19, men det hender de stenger før.

📍Birkelunden