Intervalltrening i Oslo

IMG_5770-min.JPG

Av Kristina Brekke

Intervalltrening kan gjøres over alt, og det er til og med gratis. Vi har satt opp tre steder som passer ypperlig for å løpe intervaller i Oslo. 

En raskere form for trening med et så stort utbytte er det vanskelig å finne, i følge både treningsmagasiner og personlige trenere. Intervalltrening er en genial treningsform når man bor i en storby som Oslo. Det eneste du behøver for å gjennomføre økten er deg selv, en bakke, trapp eller en flat strekning, noe Oslo har en god del av. Helsegevinstene er mange, for ikke å glemme det lille avbrekket du får med frisk luft. 

I en travel oslohverdag er det ikke alltid at tiden strekker til. Eller at dørstokkmila noen ganger blir for lang eller at hunden din spiste løpeskoene dine? Uansett, det finnes mange grunner for at treningen blir nedprioritert. Her er noen enkle tiltak som vi kan anbefale for å gjøre treningsopplevelsen en smule kjekkere:

  • Skaff deg en treningspartner.

  • Lag avtaler, da blir det mye enklere å gjennomføre øktene.

  • Og gjør det du synes er gøy!

Anbefalte intervallsteder i Oslo

Voldsløkka - Mellom Stavangergata og Biskop Heuchs vei på Sagene finner du Voldsløkka. Dette er et område som rommer alt fra fotball-, volleyball- og tennis- til isbaner om vinteren. Et kjent sted der mennesker både med og uten idrettsglede samles. Rundt dette området går det en runde på 1,05 km, som er en gunstig runde til nettopp intervaller. Om du ønsker en litt lengre strekning er det også mulig å forlenge runden til 1,5 km. Det er belysning på mesteparten av gangveien, og runden byr både på flate strekninger, samt nedover- og oppoverbakke. 

📍Stavangergata 40

Bislett Stadion - En annen bra plass til å løpe intervaller på er utendørsbanen på Bislett Stadion. Banen er 400 meter lang og helt flat. Det kan være en fordel å sette seg inn i banens reglement før man besøker stadion. Stadionen er åpen fra 08.00-22.00 mandag, tirsdag og torsdag. 08.00-21.00 på onsdager, 08.00-20.00 på fredager og 10.00-16.00 på lørdager og søndager. Dagens regler er at voksne kan drive med trening på utendørsanlegget til Bislett Stadion så lenge det holdes god avstand. 

📍Louises gate 1

Sognsvann - En t-banetur på 19 minutter fra Jernbanetorget får deg til den nydelige lysløypa rundt Sognsvann, som passer ypperlig til intervalltrening. Runden er på 3,7 kilometer og består for det meste av flate strekninger. Dette er også et populært turområde så det lønner seg å være litt lur med hvilke tidspunkter man løper på.

📍Sognsvann

Intervalltips

Vanskelig å komme i gang? Her følger noen enkle tips til hvordan du kan gjennomføre flere intervalløkter, så er du kanskje et skritt nærmere å komme i gang.

Før du starter intervalløkta anbefaler vi deg å kjøre en rolig oppvarming. Dette kan være en rolig jogg i ti til femten minutter, slik at du kjenner deg varm og klar. Etter du er ferdig å løpe lønner det seg også med en rolig nedjogg. Her har vi satt opp noen forslag til forskjellige intervallvarianter du kan begi deg ut på.

4x4 - Denne økten består av løping i fire minutter etterfulgt av en to minutters pause, som repeteres fire ganger. Enklere blir det ikke!

Pyramide - Med denne varianten vil intervallene se slik ut: 1-2-3-4-5-4-3-2-1 (minutter). Med andre ord løper du et minutt mer for hver omgang, etterfulgt av en pause fra 30 sekunder til to minutter mellom hver runde. Effektiv og rask trening. 

1 min x 15 - Her skal du løpe i ett minutt, 15 ganger. Med en 30 sekunders pause mellom hvert minutt. 

Lykke til med løpingen!

Psst! Om du får mersmak av intervalltrening burde du også sjekke ut artikkelen vår om fine steder for trappeløp i Oslo.