Trappeløp for alle

IMG_2796.jpg

Av Astrid Stenvold

Naturen er verdens største og fineste treningssenter. Frisk luft, flotte omgivelser og dessuten helt gratis. I denne spesielle situasjonen vi er inne i nå kan det være godt å få seg en tur ut. Og hvis du ønsker en effektiv økt uten å måtte løpe lange distanser, kan trappeløp være et godt alternativ. 

Uansett hvor du befinner deg i Oslo, vil du sannsynligvis finne en trapp å trene i. Det er ingen hemmelighet at trappeløp er tungt, men det gjør det også til veldig god trening da du utfordrer både kondisjon, styrke og spenst. Oslo er en by med stor variasjon i høydemetre, og derav også mange trapper man kan utnytte og utfordre. Her er det noen gode treningstrapper vi vil tipse deg om:

St. Hanshaugen

I Waldemar Thranes gate på St. Hanshaugen finner vi en trapp på 40 trinn. Dersom du bor i byen og ikke ønsker å dra så langt, kan dette være et godt alternativ for deg. Den går fra Waldemar Thranes gate og opp til Fougstads gate.
📍Waldemar Thranes gate

Ikke langt fra ovennevnte finner du Ilatrappen, eller Ulvetrappa som den også kalles. Den går fra Uelands gate, rett ved Alexander Kiellands plass-krysset, og opp mot Fougstads gate.
📍Uelands gate 32

Kjelsås

På Kjelsås nord i Oslo finner vi en bratt og lang trapp på 147 trappetrinn. Den går fra Myrerskogveien og opp til Lachmanns vei, og på toppen får du en fin utsikt. Ikke lange veien unna, finner vi også Grefsenkollen. Så hvis du ønsker deg en litt lenger treningsøkt, kan det være en fin rute. Det finnes også en noe kortere trapp i Akebakkeskogen, ikke langt fra ovennevnte.
📍Myrerskogveien 17

Linderudkollen

Linderudkollen i Lillomarka er også et godt alternativ. Her har du mulighet til å komme deg helt til toppen av hoppbakken, og der får du utsikt over Oslo by og dessuten hele Nordmarka. Her finnes det også flere turstier som man kan løpe eller gå.
📍Solemskogen 886

Holmenkollen

I Holmenkollen er det mye variasjon i trappene, og her har du muligheten til å trene sammen med andre. Trappefolket er en treningsgruppe som har trappeløp i Holmenkollen hver mandag, og de har holdt på i seks år. Det er gratis å være med, så hvis du foretrekker å trene med andre kan dette være et godt alternativ for deg.
📍Kongeveien 5

Korsvoll

Trappene fra Akerselva og opp til Korsvoll åpnet i fjor sommer. Det har blitt en suksess, for her kan man ikke gå forbi uten å se folk trene der. Hvis du vil prøve ut disse trappene, kan det kombineres med en tur langs vakre Akerselva.
📍Maridalsveien

Treningstips

Trappeløp kan både utføres alene og i kombinasjon med en løpetur. Det kan være et fint avbrekk fra en vanlig løpetur, og får opp pulsen litt ekstra. Det finnes flere enkle og effektive øvelser du kan gjøre i trapp. De mest klassiske øvelsene er å løpe ett og ett trappetrinn opp og ned. Dette er en fin øvelser for å trene kondisjonen, og du kan også løpe i trappene i intervaller. 

Ønsker du å trene styrke og spenst kan du løpe flere trinn om gangen eller utføre enkle styrkeøvelser. Du kan gjøre forskjellige hoppøvelser, for eksempel høye hopp med høye kneløft eller spensthopp med samlede bein. Andre øvelser som er mer stillestående, men likevel tunge, kan være bulgarske utfall, push-ups eller dips. Her er det bare fantasien som setter grenser.