Hyggelige sportsstuer i Oslomarka

I Oslomarka finner du mange flotte sportsstuer å besøke for en kaffe og noe godt å spise.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Er du glad i å kose deg ute på tur i Oslomarka? Da bør du legge disse sportsstuene som selve turmålet!

Vi har besøkt flere sportsstuer du kan gå til på under 10 minutter, og med utallige gode turforslag i nærheten! En deilig luftetur i Oslomarka med en hyggelig stue som belønning, uansett turlengde.



Linderudkollen Sportsstue

Sørvest i Lillomarka finner man Linderudkollen Sportsstue. Denne stua ligger fint til ved Svartpytt, og like ved Langevann og Kringla. Er du glad i å plukke sopp om høsten? Da kan vi blant annet tipse om at dette området er et godt soppterreng, det fikk vi erfare i da vi skulle på sopptur i Oslomarka.

Du finner stua i enden av hoppbakken som ennå er i drift. Dette hoppsenteret har fem hopp som er fra 10 og opp til 70 meter. Hvis selve hoppbakken ikke har åpnet ennå, er det mulighet for å ake der om vinteren!

Inne i stua får man servert skikkelig digge vafler (40kr), ferske boller (40-45 kr), påsmurte rundstykker (50 kr) og masse annet godt som sjokolader, varm drikke og buljong. Du får flott utsikt til hoppbakken fra stua, og kan nyte en varm kaffe ved den sprakende peisen om vinteren, eller en kald is på varme sommerdager.

Info og åpningstider - Linderudkollen Sportsstue

Mandag - stengt // Tirsdag - torsdag 11 - 15 // Fredag - stengt // Lørdag - søndag 10 - 16

Her kan du kjøre bilen opp til parkeringsplassen (her er det også lademuligheter), eller ta 56 bussen til Linderudkollen-stoppet og gå i cirka 10 minutter innover på grusveien.

📍Solemskogen 886

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Sportsstuer i Oslomarka på TikTok?

Skullerudstua

I utkanten av Østmarka, like ved T-bane- og busstoppet Skullerud, finner du fort frem til Skullerudstua. Denne stua ligger like ved ski- og turanlegget til Østmarka og du kan gå på ski i lysløyper, kjøre kjelke ned en preppa bakke på vinteren, og sykle langs skogsveier, eller gå rundturer på flere kilometer om sommeren!

Uansett hvordan du velger å ta turen, kan du unne deg et besøk innom denne stua. Her finner du ferske bakevarer i form av scones, kanelboller (45kr), og om vinteren har de en spesiell bolle som er kanelbolle med aprikos og appelsinkompott! Frisk, syrlig og søt, perfekt etter en skitur.

De har ellers alt det en kan forvente av en stue i marka; pølser, vafler, kaffe, brus og is! Samtidig har de litt ekstra digg mat som vegetarpai (98kr), karbonadesmørbrød (120kr), foccasia med ost og serrano skinke (98kr), mye forskjellig pizza (180kr) og dagens suppe/ gryte for 100/150 kroner.

Stua er svær og har en deilig peis å varme seg ved på vinterstid. Det er mange sitteplasser og store bord for hele familien eller vennegjengen.

Info og åpningstider - Skullerudstua

Mandag til torsdag 11-15 // Fredag 16-20 // Lørdag og søndag 11-16
Sommerstengt fra 26. juni til 4. august

Med kollektiv kan du ta buss 70 Skullerud, 76 Mortensrud 79 Grorud T, eller T-bane 3 Mortensrud. I tillegg til gode kollektivtilbud er det stor parkeringsplass hvor man kan stå gratis i to timer.

📍General Ruges vei 106

Psst! Ser du etter inspirasjon til neste tur? Da bør du sjekke ut denne artikkelen om enkle turer i Oslomarka.

Rustadsaga Sportsstue

Bare 1,2 kilometer unna Skullerudstua, ligger Rustadsaga Sportsstue. Stua ligger like ved Nøklevann som gjør den til en veldig populær stue, sommer som vinter!

På vinterstid er det superpopulært å ta med skøyter ut på isen eller skiene, da skiforeningen prepper løyper over Nøklevann og Lutvann.

Om sommeren kan man ta en dukkert i Nøklevann på den lille sandstranda eller ta med fiskestanga og håpe på fiskelykken. Er du medlem, kan du leie SUP, kajakk eller kano rett ved stranda, og kose deg lenge ute på vannet. I sportsstua har de også to geiter og noen høner man kan hilse på når de er ute i innhegningen på beite.

info og åpningstider - Rustad Sportsstue

Stengt mandager // Tirsdag til fredag 11-15 // Lørdag og søndag 11-16

Med kollektiv kan du ta buss 76, 79 og T-bane 3 til Bogerud. Det er også parkeringsplass med lademulighet like ved stua.

📍Rustadsaga 856

Skjennungstua

Denne stua er den første markastua i Oslo! Skjennungstua har stått i søndre del av Nordmarka siden 1910 og er fortsatt i god drift! Du finner den mellom to flotte turområder, Sognsvann og Frognerseteren.

Stua ligger høyt oppe med flott utsikt over marka. Det er utallige stier og skiløyper som leder opp og ned fra markastua. Dersom du tenker deg på en skitur, bør du følge @skjennungstua på Instagram, der er de super flinke til å oppdatere om vær, skiføret og sine åpningstider.

På stua serverer de varm mat som hønsesuppe og pizza hele dagen. Fra klokken 17 har de i tillegg vegetarlasagne. I disken deres finner du hjemmebakte kanelboller, skoleboller, kaker, muffins, scones, brioche og rundstykker, og i helgene baker og selger de brød.

Åpningstider - Skjennungstua

Mandag 10:15-21 // Tirsdag og onsdag 10:15-17 // Torsdag 10:15-21 // Fredag 10:15-17 // Lørdag og søndag 10-17

📍Ullevålseterveien 60

Psst! Vi har gått turen opp hit på høsttid også, og her kan du se TikTok-videoen vi delte om Skjennungstua.

Andre stuer i marka

👉 Mariholtet Sportsstue
👉 Kikutstua
👉 Tryvannsstua
👉 Trollstua