Hos Peder: Nabolagsrestaurant på Grünerløkka byr på smakfulle småretter og vin til under 100-lappen!

Den nye nabolagsrestauranten Hos Peder har åpnet dørene i Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

Tekst & foto: Taran Hofvind

Hos denne nyåpningen får du rimelige småretter og vin på glass til under 100-lappen! En familierestaurant som fokuserer på gode norske råvarer, bærekraft og dyrevelferd har nå åpnet dørene i de gamle lokalene til Naturli i Thorvald Meyers gate. 

Etter flere år med økende kommersiell “take over” av Grünerløkke er det fint å se at flere tør å satser på å åpne noe eget og lokalt i den populære bydelen. Hos Peder åpnet dørene denne helgen og vi stakk innom for en avslappet middag søndag kveld. 



Billig og bra! 

Når du kommer inn dørene i den nye restauranten, trer du inn i en varm atmosfære med lave skuldre. Lokalet er større enn forventet, men føles likevel intimt. Fasaden er dekket av vinduer fra gulv til tak, og er det perfekte stedet å sitte og titte på livet som rører seg i en av Oslos travleste bydeler. 

Hos Peder vil være et ærlig, familiedrevet sted der alle føler seg velkommen og får et godt måltid laget av gode råvarer, til en ikke altfor dyr pris. De ønsker å bidra til at terskelen skal bli lavere for folk å spise ute, på lik linje som restauranten Bente på Torshov. Denne trenden liker vi! 

Menyen deres består av et utvalg småretter som er ment for å deles. Her har de ikke gått for noe spesifikt tema eller matkultur, men har hentet inspirert fra hele verden. Du finner blant annet skirtsteak med chimichurri (189 kr), spicy brokkoli (89 kr), blåskjell med koriander, ingefær og chili (179 kr) og lettsaltet torsk med byggrisotto tomatsaus (189 kr). Menyen vil alltid være i forandring. 

Vinkartet har et bredt utvalg og gode priser. De har en blanding av naturvin og klassiske viner, og du får både bobler, rosé, hvitvin og rødvin på glass til under 100 kroner. Det er sjelden vare i denne byen. 

Skirtsteak og szechuan wings

Vi startet med deres charcuterie med et utvalg av skinke servert med hjemmesyltede grønnsaker, saftig surdeigsbrød og hvitløkssmør (129 kr). Sjelden har en sylteagurk smakt så godt! Dette ble en godt start på kvelden.

Skirtstake med den argentinske urtesausen chimichurri var det neste som fristet på menyen. I tillegg gikk vi for szechuan wings (129 kr), fries med aioli (89kr) og spicy brokkoli. Vi endte med hver vår favoritt. Undertegnedes var definitivt skirtstaken, mens følge falt pladask for kyllingvingene. Begge rettene var saftige og fulle av smak! Neste gang vil vi også prøve braisert oksekjake i surdeigsbrioche. 

Vi ble gode og mette på disse fem rettene på deling, men måtte nesten runde av med noe søtt, og gikk for tarte tatin (139 kr), en fransk, saftig eplekake servert med vaniljeis. Det ble prikken over i’en på et særdeles vellykket måltid på restauranten andre åpningsdag. 

Perfekt til Neste date 

Dette er et sted det er perfekt å ta med med mor og far, venner eller kjæreste, eller din neste date! 

Vi liker fokuset på kvalitet, kortreiste råvarer og tilgjengelighet, som vi ser mer og mer i byen vår. Her trenger du ikke en tjukk lommebok for å nyte en god middag eller lunsj i nabolaget, kanskje midt i uken til og med! 

Vi har enda ikke testet lunsjen her, men det har vi planer om så fort anledningen byr seg!

Åpningstider:
Man:  stengt 
Tirs - fre: 16 - 22
Lør - søn:12 - 22

📍Thorvald Meyers Gate 40B