Hovedbanen Spiseri: Danske smørbrød midt i hovedstaden

Hos Hovedbanen Spiseri får du deilige danske smørbrød til lunsj.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Visste du at du kan få en deilig lunsj og brunsj med klassiske danske smørbrød på Oslo S? Vi har vært hos Hovedbanen Spiseri hvor travle oslofolk kan ta en velfortjent pause fra den hektiske hverdagen, midt i hjertet av hovedstaden. 

“Det er godt å være norsk i Danmark” er det noe som heter, og her kan du få en liten bit av den gode, danske matkulturen!

Psst! Har du sett videoen vi har laget om Hovedbanen Spiseri på TikTok?



Danske smørbrød toppet med fristelser 

Interiøret er lunt og innbydende, med varme farger og behagelig belysning. Her kan du sitte i både båser og på langbord, eller i baren. Så lokalene er ikke det du forventer å finne inne på Oslo sentralstasjon.

Her har de spesialisert seg på den danske kulinariske tradisjonen, og hver smørbrødvariant har sin egen vri. Den viktigste delen av dejlige danske smørrebrød var selvfølgelig på plass, nemlig et godt dansk rugbrød.

Vi smakte oss gjennom flere ulike varianter som klassikeren skagenrøre, syltet rødløk og ørretrogn (115 kr), en vegetarisk variant med avokadokrem, soyastekt sopp og ruccola (95 kroner), røkt ørret og eggerøre (125 kr), fransk brie med salat og ripsgele og ikke minst roastbeef med remulade, sprøstekt løk og revet pepperrot (115 kr). 

Her finnes det med andre ord varianter for noen og enhver, og prisene er absolutt hyggelige! Det er noe eget med godt komponerte danske smørbrød med mye pålegg, så dette falt veldig i smak. Undertegnedes sterkeste anbefaling må bli skagenrøre, for ingenting føles mer dansk.

Brunsj, lunsj eller piknik?

Man kan også få to smørbrød til 195 kroner, og det er mulig å velge Half & Half til 215 kroner. Da får man ett smørbrød og en halv porsjon vegetarisk Cæsarsalat, eller suppe.

Smørbrødene serverer de frem til klokken 15 hver dag, og du kan også få de som take-away. Så dette tenker vi kan passe fint til en hyggelig brunsj og lunsj, eller kanskje en liten piknik utendørs når været spiller på lag?

På menyen finner du også flere lunsjalternativer som fish and chips med spicy som tam-salat og krabbeaioli (265 kr),en klassisk smashburger med cheddar, syltet agurk, tomat, chipotlemajones og fries (255 kr), og dampede blåskjell (255 kr) som også kan serveres med fries for 45 kroner ekstra.

Vi vil også anbefale å unne seg en søt fristelse til slutt. Det gjorde vi! Dessertene her er både en fryd for smaksløkene og ikke minst for øynene! Epleterte med vaniljeis og toffee (130 kr) må nesten prøves.

Et naturlig samlingspunkt

Etter klokken 15 kan du også få større hovedretter. Da kan de friste med både indrefilet av får servert med bakt sellerirot, brokkolini, poteter og eple- og balsamicosjy (295 kr), stekt torsk med beter, aspargesbønnesalat, potetpuré og saus laget på brunet smør, kapers og hasselnøtter (295 kr) og stekt trøffel-gnocchi servert med trøffelsaus, brønnkarseolje, ruccula og revet Valdresost (245 kr).

Når du kommer inn hos Hovedbanen Spiseri, er stemningen og atmosfæren en helt annen enn hva den travel og folksomme togstasjonen ellers har å by på. Dette er et naturlig samlingspunkt for alle som befinner seg ved byens kollektivknutepunkt, og derfor et ideelt sted å møtes om man kommer fra hver sin kant.

Her kan du nyte en nydelig lunsj, brunsj, en god middag eller after work i en behagelig setting. Her er du midt i smørøyet og med hele byen for sine føtter! Utenfor har de også en uteservering, så du ikke trenger å gå glipp av dager med deilig vær.

Åpningstider:
Man til tors fra 11 - 22
Fre til lør 11 - 23
Søn 12 - 22
(Kjøkkenet stenger klokken 21)

📍Jernbanetorget 1