Grotto: Fra unik vinbar til unik fransk bistro på St.Hanshaugen

Hos Grotto i Oslo, kan du fråtse i god mat og drikke i unike lokaler.

Tekst og foto: Liv Einemo Tønjum

Den velkjente og elskede pop-up vinbaren Grotto på St. Hanshaugen, har gjennomgått en transformasjon til å bli mer enn bare en kul vinbar med mye sjarm i en litt skjult bakgate. Den er nå en intim, minimalistisk og unik bistro, plassert i et gammelt verkstedlokale.

Våre forventninger var høye! Ikke bare til maten, men også til atmosfæren og vinutvalget – og de ble mildt sagt oppfylt. Dette franskinspirerte spisestedet gir deg ikke bare en kulinarisk opplevelse, men også et lite stykke Paris.



Nøye kuratert meny

«Grotto 2.0» som åpnet dørene tidlig i november, har raskt blitt en favoritt blant mange. Den intime atmosfæren i det lille lokalet gir en ekstra sjarm, med tette plasseringer mellom nabobordene, noe som sjelden oppleves på norske restauranter. Bookinglistene fylles raskt, og det gjaldt også kvelden vi var på besøk. 

Selv om den er liten, er deres meny både variert og nøye kuratert. Den inneholder delikatesser som friske østers (350 kr), snegler, eggerøre og chartreus (215 kr), kveite (350 kr), og grillet breiflabb (650 kr), for å nevne noen.

Vi utforsket flere forretter, men én rett stakk virkelig ut som bordets favoritt. Purre, valnøtt og d’’aubertv til 135 kroner, hadde en syrlig smak og kombinasjon mellom purre og valnøtt smakte aldeles fortreffelig. Denne retten har undertegnede tenkt på intet mindre enn hver dag siden jeg smakte den. Jeg kommer til å anbefale den til alle som skal innom Grotto!

Snegler og god vin, ja takk! 

Vi lot oss friste av retten med snegler, eggerøre og chartreus til 215 kroner. En kombinasjon vi først var litt skeptiske til, men den viste seg å være langt fra dum. Samspillet mellom de saftige sneglene, den kremete eggerøren og det subtile hintet av chartreus, skapte faktisk en mesterlig sammensetning av smaker.

Vi prøvde også endive gratin (195 kr) og pommes purree (95 kr). Selv om de hadde god smak, kunne de ikke konkurrere med favorittene våre, Purre, valnøtt og d’’aubertv, og snegler.

Alle disse rettene egner seg perfekt til deling, så vi anbefaler å bestille litt av hvert for å få smakt på mangfoldet i menyen.

Blir nok en ny favoritt for mange

Vi utforsket både rød og hvit vin til maten, anbefalt av vår kunnskapsrike servitør. Drikkemenyen imponerte med et bredt utvalg av klassiske viner, og det er tydelig at personalet har en lidenskap for vin. Det elsker vi! Om du ønsker tips om hvilken vin som passer best til maten, nøl ikke med å spørre – du er i veldig trygge hender på Grotto.

Så hvis du lar deg friste av deilige viner, mat laget med masse kjærlighet, god stemning og en atmosfære med fullt hus, bør du definitivt besøke Grotto Bistro & Cave på St. Hanshaugen. Vi kan love deg at du ikke vil bli skuffet! 

Men vi anbefaler at du husker å reservere bord i god tid, for denne plassen er populær og det kommer den nok til å være framover også. Med god grunn.

Åpningstider
Onsdag-lørdag: 17-23
Søndag: 13-18

📍Hallings gate 5