Nam Fah: Et lite stykke Thailand på Vulkan

Et lite og koselig lokale hos Nam Fah Thai, i Oslo.

Tekst & foto: Sara Åsatun

Rett over mathallen på Vulkan, i et lite og rolig lokale, finner du autentisk thaimat med gode smaker. 

Nam Fah Thai er blitt sertifisert av det Thailandske Handelsdepartement for sin autentiske presentasjon og smak. Her brukes nemlig det de mener er korrekte (thai)ingredienser og maten lages av thailandske kokker. Med gode råvarer, og ekstra gode smaker er Nam Fah verdt turen. 



Minimalistisk og moderne 

Klokken 13:30 på en søndag var det lite som fristet mer enn god asiatisk mat, så undertegnede tok turen til Nam Fah.

Den lille restauranten har en lang historie i Oslo. De har hatt restaurant på flere ulike lokasjoner i sentrum, men nå finner du den lille asiatiske perlen som serverer autentisk thaimat på best mulig måte, ved mathallen på Vulkan.

Restauranten er ikke stor, men rommer flere gjester enn man skulle tro. Med enkle trebord og stoler i samme materiale, er det de fargerike putene som gir farger til lokalene. Det er innredet i en minimalistisk og moderne stil.

Over bordene henger det lamper i matchende materiale, og den ene veggen er prydet med ulik keramisk kunst i naturfarger. Lokalet er dekket av store vinduer som slipper inn mye sollys, og selve stedet gir oss en rolig og behagelig følelse. 

Spicy svin og sursøt kylling 

På menyen stod det flere ulike grønne curryer, wokede retter og vårruller. Til flere av rettene kan du selv velge proteinet, enten kjøtt, scampi eller kylling. Du kan også velge mellom styrkene mild, medium eller spicy.

Det ble bestilt en nr 7;  Ka pao moo gååb (268 kr), som er en thai svinestek stekt på grill, med chili, basilikum, og servert med ris. Svinesteken var sticky og nesten litt søt, men også crispy. Retten var full av gode smaker og sammen med risen var det et ordentlig godt "dagen derpå" måltid.

Psst! Den ble bestilt som “veldig sterk”, men vi kunne faktisk fått den enda litt sterkere.

Undertegnede gikk for en Pad beo wan (238 kr) med kylling, som er kjøtt og grønnsaker i en sursøt saus. Sausen var som den ble beskrevet! Den søte smaken fylte munnen først, før det sure kom som en ettersmak.

Kyllingen var mør og god, og smakene var veldig gode sammen. Det var gode grønnsaker i form av paprika, agurk, løk og ananas. Denne retten ble bestilt som mild og det var akkurat det den var.

Er du ekstra sulten er dette et bra rett å velge, da du får servert mye mat med mye gode smaker for relativt rimelig penge.

Takeaway på best mulig vis 

Selv om restauranten er hyggelig og intim, kan det friste å spise god mat hjemme innimellom. Hos Nam Fah er hele menyen mulig å bestille hjem som takeaway, og undertegnede må innrømme at dette kommer til å utnyttes mer enn en gang fremover.

De serverer ordentlig god thaimat med rene gode råvarer, og hver bit var utrolig god comfort food. Så dette kan vi se for oss er like godt på restauranten, som hjemme, i sofaen eller på en gåtur langs Akerselva i sola om sommeren.

Åpningstider:
Mandag – Tirsdag: Stengt
Onsdag – Fredag: 15 – 21
Lørdag og Søndag: 13 – 21

📍Maridalsveien 21