Glamping på Sognsvann: Litt friluftsluksus

Glamping er blitt en populær trend, og kan nå gjøres på Sognsvann i Oslo.

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

Nå kan du prøve den populære trenden i Oslo! Bortgjemt ved Sognsvann i Nordmarka, finner du et romantisk telt hvor du kan overnatte på idyllisk vis. 

På vår nye opplevelse, trenger du ikke ha på fjellsko eller bære en tung sekk, for både seng, mat og stemning er allerede fikset. Perfekt for en date med partneren eller en kortreist ferie!

Psst! Har du sett videoen vi har lagt ut om Glamping i Oslo på TikTok?



Fuglekvitter og søte fristelser

Glamping består av ordene glam og camping, og har de siste årene blitt mer og mer populær. Det å tilbringe en natt ute med det “lille” ekstra, kan passe bra til en romantisk date eller en miniferie. 

Ekstra deilig er det at man ikke trenger å gå så langt hvis man ikke vil. Denne opplevelsen er i kort gåavstand fra Sognsvann T-bane. Derimot er det mulig å komme gående til Sognsvann fra flere steder i marka, hvis man ønsker en tur først. Du blir uansett møtt av Alicja nederst på parkeringsplassen, som ligger til høyre når du går ned mot innsjøen. 

Ferden går videre inn i skogen, bort fra selve Sognsvann. Lyden fra mennesker blir lavere og lavere, og erstattes med fuglekvitter og stillhet. Oppe på en liten høyde står et lyst og stort telt. Bordet i åpningen er dekket på med ulike fristelser som croissant, jordbær og druer, og inne i teltet er det fullt av tepper og puter.

Man kan velge mellom to forskjellige snacks. Enten bakst, frukt og cookies, eller grønnsaker med hummus, miks av oster og salte kjeks.

Idyllisk både inne og ute

Teltet, de små detaljene og fargepalettene er som tatt ut av Instagram eller Pinterest, med duse farger i beige og rosa. Den oppredde sengen i teltet er meget fristende å legge seg i, mens man ser utover skogen. En natt her er ikke feil! 

Når man kommer, er alt satt opp og klart til å nytes. Dette er også noe av det som gjør glamping litt ekstra luksus. Om morgenen er det en liten kjølebag med lett frokost man kan nyte, som for eksempel vafler og juice. 

Om bålforbudet i Oslo blir opphevet, vil det trolig bli mulig å grille litt marshmallows og kanskje litt annen mat. En runde s'mores er sjeldent feil, nam! 

Under hele vårt opphold, var vi så å si helt alene på det åpne området med unntak av noen maur. Sola tittet frem mellom trærne, og da det ble litt mørkere, trakk vi inn i det koselige teltet.

Hva bør du ha med?

Denne glampingen er ment å være enkel og behagelig, og du skal derfor ikke trenge å ha med deg masse utstyr. Det eneste du må ha med er sovepose. Noe annet det kan være lurt å ha med i sekken eller veska, er toalettsaker og noe for å holde myggen unna kroppen. 

Teltet har myggnetting og kan lukkes, men før den tid kan en spray eller roll-on være fornuftig. Hvis du er av typen som liker å spille spill, kan det også være noe du kan ta med. Det ligger noe spill i teltet fra før som en kortstokk, men om Uno er spillet ditt, bør du ta med det selv.

Prisen er 2.495 kroner for ett døgn, og man kan være opptil 2 personer. 

Se mer om opplevelsen og bestill Glamping i Oslo her.

📍Sognsvann (start å gå herifra)