Girotondo: Italiensk pizza i Oslo sentrum

Hos Girotondo kan du vente deg italiensk kvalitet av både drikke og pizza.

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Like ved Youngstorget  ligger en av favorittene blant byens pizzarestauranter!

Stedet byr på rykende fersk steinovnspizza med italienske råvarer, som kan nytes med god vin.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Girotondo på Tiktok?



Langbord og mulighet for helaften

Girotondo har blitt en kjent og kjær pizzarestaurant for mange. Med en fin plassering i sentrum og med baren Andre Til Høyre som nærmeste nabo, ligger stedet til rette for en helaften.

I lokalet lukter det deilig, varm og krydret pizza. Hver gang servitørene går forbi med pizzabrett i hånden, tar undertegnede seg i å ta et dypt innpust med nesa. 
Sitteplassene her er fordelt på fire langbord, noe som kan være litt uvant. Dette kan føre til at det blir trangt og rotete med jakker og vesker, men gir også en uformell stemning.

På menyen har de et utvalg antipasti av diverse italienske oster og spekemat, pizza og hjemmelagde desserter. Denne gangen er vi her for pizzaen deres, som vi både kan lukte og se i den store steinovnen bakerst i lokalet. 

Snille priser og rødt i glasset

Når vi kikker over menyen rumler det godt i magen. Det er mye deilig å velge mellom, fra den klassiske Margherita (175 kr) til den mer spesielle og spennende Napoli (215 kr). Generelt vil vi si at stedet har snille priser med tanke på kvaliteten man får.

Alle pizzaene er porsjonspizzaer, men det er helt innafor å dele også. Vi bestemmer oss for Boscaiola (225 kr) og en Infuocata (232 kr), som vekker apetitten enda mer med det smakfulle utseendet. 

Førstnevnte er ganske mild og rund med en god italiensk pølse sammen med sjampinjong og scamorza ost. Infuocata derimot er det trøkk i. Pizzaen er med en sterk italiensk salami, chili, rødløk, oliven og pecorino ost. Denne er ordentlig spicy og ga virkelig mersmak! 

I klassiske italiensk stil er ikke pizzaene skjært opp, som gjør det litt utfordrende. Så til neste gang ønsker vi oss en litt skarpere kniv.

Ved siden av pizzaene valgte vi en Frydenlund pils (99 kr) og et glass rødvin av Dolcetto D´Alba (130 kr). Rødvinen passer godt til pizzaen ifølge undertegnede, og setter prikken over i´en på den italienske aftenen. 

De har et stort utvalg italiensk rødvin, men også et fint utvalg italiensk hvitvin. Du finner også noen varianter av rosévin, bobler, brandy og likør. 

Et sted for vennegjengen 

Musikken var denne kvelden litt for høy med tanke på alle menneskene som også skapte mye støy i lokalet. Det gjorde det vanskelig å fokusere på samtalen, spesielt når man sitter rett ved siden av andre som snakker like høyt. 

Tross et flott og hyggelig langbord, følte vi oss litt klint opp til andre. Vi savnet fort tilværelsen med et eget bord og sitte mer for seg selv. Likevel kommer vi stadig tilbake hit!

Vi bemerker oss at dette nok er et sted som er best og mest populært for familie eller større vennegrupper enn en date.

Dersom du ønsker en kveld her er det veldig lurt å reservere bord. Vi har opplevd at det er stappfullt og har måttet snudd i døra. Så å reservere sitteplass/ benkplass noen dager før er noe du bør. 

Girotondo har åpent mandag til fredag klokken 16-22, lørdag 13-22 og søndag 13-21.


📍Youngs gate 19