Gabels Mat & Vin: Vinbar og tapas

Tekst & foto: Kjersti Lien

Ute etter en hyggelig og intim aften med venner før jul? Da kan den nye vinbaren på Frogner være stedet. 

I tillegg til et større utvalg vin, har den lille nabolagsbaren også tapas og italiensk minipizza.  



Stort utvalg fra Sør-Europa

Kort vei fra Lille Frogner Allé, gjemt mellom boligblokker i et sjarmerende nabolag, finner vi Gabels vinbar. Stedet åpnet tidligere i høst, og har et bitte lite, men koselig lokale. 

Til tross for størrelsen oppleves ikke stedet trangt, men derimot hyggelig og intimt. Det mye takket være den gode takhøyden og lune farger og materialer.

Her kan du velge mellom et stort utvalg vin av forskjellige slag, fra både Frankrike, Spania og Italia. Prisene varierer fra 499 kroner til 90000 kroner per flaske. Du kan selvsagt også kjøpe vin per glass.

Vi smakte på den spanske hvitvinen Ossian etter sommelierens anbefaling. En vin med innslag av sitrus, tropisk frukt, smør, nøtt og vanilje. En fruktig og god vin som passer til alt fra skalldyr til lyst kjøtt. Prisen er 795 kroner per flaske. 

Om det er noe annet enn vin som frister, tilbyr Gabels også et stort utvalg drinker. Vi fikk servert en nydelig Amaretto Sour til 145 kroner. Prisene for cocktails varierer mellom 139 og 159 kroner. 

Tapas med innslag fra Italia og Spania 

På kjøkkenet lager de dagens suppe, som er godt å varme seg på når som kulda setter inn utenfor. I tillegg serverer de tapas med spanske og italienske skinker og oster yil 190 kroner, som har rukket å bli svært populær på den lille vinbaren. 

Om du bare ønsker en liten forrett eller noe deilig fingermat ved siden av drikken, kan du velge mellom brød og aioli, focaccia, nøtteblanding, ost og syltetøy, italiensk minipizza og mer. Prisene varierer mellom 45 og 190 kroner. 

Om du er i stemning for noe søtere serverer de hjemmelaget krydderkake til 65 kroner.

Store ambisjoner for nabolagsfavoritten

Stedet har allerede rukket å bli en stor favoritt blant naboene og det skjønner vi godt. Både atmosfæren og menyen falt i smak hos oss. Menneskene bak har store ambisjoner om å utvide både drikke- og mat-menyen, så her kan det fort skje endringer. 

Om du er skeptisk til at det er liten plass, så er uteterassen for øyeblikket trukket med et gjennomsiktig telt for å holde på varmen. Det er også satt ut varmelamper og lys på alle bordene, så den er fullt brukelig til våren er tilbake igjen.

Åpningstider:

Onsdag: 16-23
Torsdag: 16-23
Fredag: 15-01
Lørdag: 15-01
Søndag: 13-20

📍Gabels gate 47