Frokostfavoritter i Oslo

Frokost hos Vespa og Humla.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Vi har laget en liste over fire steder beste stedene som gir deg dagens første og kanskje viktigste måltid - nemlig frokost.

Start dagen riktig med en ordentlig god frokost! Om du vil ha egg og bacon, croissant med ost og skinke, yoghurt, havregrøt eller et ordentlig godt surdeigsbrød, så har vi tipsene. Disse stedene er perfekte når du vil ha en ekstra digg frokost i Oslo.



Vespa og Humla

I et lite gult lokale rett ved Sofienbergparken, ligger et hyggelig nabolagsstedet Vespa og Humla. De serverer faktisk både frokost, lunsj og middag, men la oss holde oss til frokost-delen. Spisestedet har nemlig en egen frokost fjøl, som vi lett lar oss friste av. 

På menyen finner du fjøler med favoritter både fra Norge og utlandet. Vespa Classic gir deg brødskive med smør, eggerøre, bacon og chorizo (155 kr), mens Vespa Vegetar byr på brødskive med smør, eggerøre, varm brie, hummus og salat (150 kr). Hva med bruschetta, dagens suppe, toast med urter og croissant med ost og skinke? Altså, de har noe for enhver smak her. Noe av dette er dog på lunsjmenyen, så vil du ha litt av alt kan det være greit å besøke de fra klokken 11, da starter virkelig “brunsjen”.

Det blir jo ingen god frokost uten god kaffe. Her får du servert kvalitetskaffe med norske kaffebønner fra Lippe, og det er gratis påfyll! Et tilbud vi sjeldent takker nei til. Vespa og Humla får ekstra skryt for å ha god frokost til en rimelig pris. 

 📍Københavngata 2

Oslo Raw

Den unike kafeén Oslo Raw har blitt en av våre frokostfavoritter. Deres kafé i Skoveien på Frogner åpner dørene klokken 9 på hverdagene og klokken 10 i helgene. De sparer ikke på kruttet og serverer alt fra havregrøt, til gurkemeie-latte og chaga-kakao! Stedet tilbyr digg mat som er vegansk, og oftest sunt. Perfekt for alle som ønsker seg en litt sunnere start på dagen. 

På menyen står blant annet acai bowl, kokos-yoghurt, wraps, avokado toast og belgisk vaffel. Vi sier ikke nei takk til å nyte en smoothie og en «savory waffel» med rødbetehummus, avokado og sylta rødløk. Det blir ikke stort bedre! Ikke minst er det en utrolig flott dekorert kafé å besøke. Vi synes faktisk at Oslo Raw så koselig, at vi inkluderte den i artikkelen vår om Oslos koseligste kaféer.

📍Skovveien 16

Ille brød

​​Fra klokken 9 på hverdager og klokken 10 på lørdager kan du få tak i det vi mener er noe av byens beste surdeigsbrød! Bakeriet tilbyr i hovedsak surdeigsbrød, men har også påsmurt skive, kardemommesnurr, kanelsnurr, kaffe og juice på utsalgsstedet i Lakkegata. Utvalget varierer etter sesong, men deilige brød har de alltid klare. Ille brød er på lista fordi det er alt annet en ille. Her baker de med gamle kornsorter for å få gode brød med mye smak og næring, så her kan du smake at kvaliteten er høy. 

En tur ut av huset for å kjøpe brød hos dem har gitt mye glede til frokostbordet hjemme. Deres surdeigsbakeri og utslagssted ligger bare et lite steinkast unna Grünerløkka. Om du helst vil ha brødet rett hjem kan vi tipse om å bestille fra Ille brød via Amoi.

📍Lakkegata 53

Liebling

[Stengt permanent]

Liebling er en veldig elskbar liten kafé øverst på Grünerøkka. Her kan du få en egen tallerken med digg frokost gjennom hele dagen. Denne retten kaller de Storsulten, og finnes i vanlig versjon med kjøtt, og vegetar versjon som enkelt nok heter Storsulten veggis

Vi gikk for sistnevnte og fikk servert en halv sandwich med rødbetehumms, avokado og spirer, en gresk yoghurt med musli, en croissant og en deilig kopp med dagens kaffe. Storsulten tallerken ligger på 195 kroner. Det er kanskje litt i stiveste laget for frokost, men du får sandwich laget med surdeigsbrød, og yoghurt med en hjemmelaget musli. Kaffen kommer også fra kaffebrenneriet Fuglen, så det er kvalitetskaffe. 

Kafeén har også sandwicher og toast som man kan kjøpe alene, for de som ikke trenger en full frokosttallerken. Her får du blant annet smaker som parmaskinke og pesto, avokadotoast med syltet rødkål, og sandwich med rødbetehummus og avokado. Disse får du for litt under hundrelappen. Noen dager har de også Acai smoothie bowl på menyen, så utvalget varierer litt her. Stedet åpner klokken 10 hver dag, så dette er perfekt for deg som liker å sove litt lenger og ta frokosten litt utpå formiddagen.

📍Øvrefoss 4

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Liebling på TikTok?