Floke Studio: Nytt skaperverksted for kreativitet

Hos Floke på Grünerløkka er det mye plass til kreativitet.

Tekst & foto: Lene Myrum Haugen

Midt i Markveien på Grünerløkka finner du et nytt unikt sted skapt for å gi rom til håndverk, design og ulike kreative prosjekter. 

Vi har sjekket ut Oslos 400 kvadratmeter store lekestue, den tilhørende butikken og alle nye spennende prosjekter.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Floke Studio og Skaperverksted på TikTok?



butikk og skaperverksted

I 2022 åpnet Floke Studio butikk og et helt nytt skaperverksted i nytt lokale på Grünerløkka. I første etasje finner du butikken med varer fra 20 lokale kreatører. 

På hyllene i butikken er det blant annet smykker, keramikk, print, postkort, sminke, boblelys og glass fra en lokal glassblåser. Stativene har et utvalg second hand klær hengende, og i kurver har de vintagesjal og -skjerf importert fra Paris.

Opp trappen finner du det store skaperverkstedet. I dag er det blant annet utstyr til å lage keramikk, perling, flere symaskiner, en egen storskala bildeprinter, en del maling, mye utstyr og garn til strikking og muligheter for veving. Men det betyr ikke at det kreative ender der! Du kan nemlig bruke lokalet til alle typer kreative prosjekter.

Ønsker du å bruke skaperverkstedet fritt koster det 399 kroner i måneden, men du kan også kjøpe ukespass (199 kr) og dagspass (99 kr).

Hvis du titter innom butikken i disse dager deler de også ut gratis dagspass, om du ønsker å teste det ut.

Syavdeling, smykkekurs og glassmaling

Floke er et frivillig initiativ for å vise frem og dele skaperglede blant unge. Derfor er nesten alt vi ser i lokalet enten blitt donert eller funnet på “gis bort”. Gjenbruk er viktig, så her ser vi mange ting som har fått nytt liv hos Floke! 

Ønsket for 2023 er å utvide sy-avdelingen, så flere kan få glede av det å skape nye ting med tekstiler. Dette har de allerede har søkt om mer midler til! I dag er det kule vintagetekstiler fra vintagebutikken Prisløs, som du kan bruke fritt i skaperverkstedet. 

De bruker det store verkstedet til flere ulike ting. De holder blant annet smykkekurs med Plopp Studio og glassmaling med Wildflower Oslo.

De har også et tomt rom der de tidligere har hatt yoga, fotoshoots, musikkvideo-innspilling og bursdagsfeiring. Dette åpne store rommet kan man faktisk leie for en dag til 1500 kr (6 timer).

Samlested for kreative sjeler i Oslo

Tanken er at verkstedet skal senke barrieren for å være kreativ, spesielt for unge i Oslo. Her kan man bryte litt opp fra å bare jobbe alene og hjemme med sine kreative prosjekter, men heller ha mulighet til å jobbe sammen med andre. 

Selv om målgruppen i størst grad er unge, er det ingen aldersgrense for å være med. Mennesker i alle aldre er velkomne til å bruke studioet.

Ildsjelen Sophia forteller også at man kan booke en egen mentor som kan være med og lære deg nye ting i verkstedet. Dette er fint om du vil lære å bruke noe nytt i studioet, men ikke føler deg like komfortabel på et kurs med andre. 

Floke har mye spennende på gang for 2023. Nede i butikken er planen å få et eget vintagehjørne. Oppe vil de utvide tilbudene i skaperverkstedet, med mer utstyr og kurs. 

I tillegg holder Floke egne markeder der lokale kreatører selger sine produkter. Disse markedene har blitt veldig populære, og første Floke marked i 2023 er allerede 22. januar.

📍Markveien 35b