Ezo Izakaya: En japansk forfriskelse

Hos Ezo Izakaya finner du deg fort til rette, med stilig veggdekor, japanske toner, god mat og drikke.

[Stengt permanent]

Tekst & bilder: Jessica Rahimi

Bli med på en ekte japansk baropplevelse på Grünerløkka! Husker du vi skrev om Ezo Ramen? Nå er izakayaen i underetasjen også åpen!

Med japanske toner i bakgrunnen har du all grunn til å kunne drømme deg til Asia, med god mat og drikke. I hvert fall for en kveld.



En kulturell baropplevelse

I Nordre gate finner du fint plassert, midt i bygget, Ezo Ramen. I hovedetasjen holder restauranten til, med et utvalg av japanske retter. Tar du derimot turen ned en etasje får du en litt annen japansk opplevelse hos Ezo Izakaya. Direkte oversatt til norsk, betyr Izakaya «(i) tilbringe tid (zaka) alkoholholdig drikke (ya) butikk». Men det kan også rett og slett kortes ned til ordet bar

Her selges hovedsakelig salt snacks og småretter, samt japanske alkoholholdige drikker. Mye av poenget er at gjestene skal spise disse rettene, slik at man får i seg mye salt og blir fristet til å ta seg noe forfriskende drikke. 

Med spesialbestilt design, av tradisjonelle japanske geishaer som omringer sitteplassene, er man ikke i tvil om hvilket land man befinner seg i. Tradisjonelt sett er geishaer japanske kvinnelige underholdere, som serverer og underholder med musikk og dans. 

Det er fritt fram om du vil sitte ved et bord eller rundt baren. Eller om du foretrekker en litt skjermet kveld og kommer med en større gruppe, kan du slå deg til ro bak lukkede gardiner, etter reservasjon.   

Sapporo: Mer enn en øl

Sapporo er ikke bare en populær øl her, men det er faktisk også navnet på den nordligste byen i Japan. Masaru Inage, som står bak Ezo Ramen og Izakaya er også opprinnelig fra denne byen. 

Det selges også flere andre varianter av både japansk øl, og den kjente drikken sake, en alkoholholdig drikk som brygges av polert ris! Denne drikken kan både serveres varm og kald. 

Av japansk mineralvann kan du velge mellom Ramune og O-i Ocha, japansk grønn te (45 kroner). Kirin og Asahi er andre japanske øl-varianter du kan prøve ut til 75 kr. Prisen på sake ligger på alt fra 50 kr til 830 kr, avhengig av mengde. Her er det mange varianter å velge mellom. I tillegg er det også et utvalg av vin fra 115 kr til 500 kr.

Skikkelig japansk mat

En fremgangsmåte som blir tatt i bruk, dersom du bestiller småretter, eller japansk tapas om du vil, handler om at maten serveres litt av gangen, selv om alt er bestilt samtidig. Det gjør nemlig at gjestene får varm mat samtidig som man drikker. 

Blant småretter og snacks kan du for eksempel velge mellom kimchi (marinert kinakål med chilli, hvitløk og ingefær), edamame (grønne soyabønner) og unagi kabayaki (grillet ål med teriyakisaus). Selv om Izakaya fokuserer mye på småretter er også noen hovedretter populære. Blant annet Wagyu shabu shabu. Dette er en japansk hotpot som inneholder japansk oksekjøtt, og koster 650 kr. Denne retten holdes varm på en stekeplate midt på bordet man sitter rundt. 

Maten importeres fra Hokkaido i Japan, som ligger i byen Sapporo (samme som navnet på ølen). Prisene på smårettene ligger på 35 kr til 135 kr, mens hovedrettene ligger på 280 til 650 kr. Dersom du også vil ha dessert er det et utvalg av ulike desserter med blant annet matcha, fra 45 kr til 115 kr.

Hit vil vi uten tvil komme tilbake til, og ikke bare for de gode smakene, men også får den unike atmosfæren som ikke kan oppleves på enhver annen plass. 

📍Nordre gate 20