Gaia Oslo: Et velvære-univers i Oslo

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Gaia på Majorstua er et friskt pust i byen vår. En ny og unik velværeopplevelse vi falt for, som forvandles til en restaurant på lørdager. 

Om sauna og en yogatime ikke frister, så lar du deg kanskje forføre av den lekre loungen, hvor du kan nyte en god bok og noe deilig å drikke på. 



Sauna og gruppetimer

Gaia er et holistisk velværested som åpnet i oktober 2021, hvor det blant annet tilbys infrarød sauna, gruppetimer med yoga, meditasjon og breathwork, og annen persontilpasset medisin i vakre omgivelser. 

Vakre omgivelser er ingen overdrivelse. Å komme inn på Gaia er som entre en verden av nydelige, duse fargenyanser og vakre detaljer. Et luftig og behagelig sted å være, rett og slett. 

Gaia hevder å være Oslos første alt-i-et helsestudio med spesialisering innenfor infrarød sauna. I kjelleren har de seks ulike rom, utstyrt med sauna og egen dusj. Ulikt vanlige, tradisjonelle saunaer blir ikke luften varmet opp og fuktig. Her kommer varmen kommer fra infrarøde lamper, og hevdes å ha flere helsefordeler.  

Inne i saunen kan du selv velge hvilket lys du vil benytte. De forskjellige fargene skal bidra ved forskjellige behov og kalles fargeterapi. Hvilken funksjon de forskjellige lyssettingene skal ha, kan du lese mer om på nettsiden deres. 

En drop-in time koster 800 kroner. Man kan være opptil to personer i hver sauna. Saunaen er på i totalt 50 minutter, men man får 70 minutter i rommet. Her kan man uten ekstra kostnader benytte seg av et utvalg produkter, som for eksempel hudpleie. 

 Stedet tilbyr ulike yoga- og meditasjonsklasser med plass til opptil seks personer av gangen. Gaias hensikt er at kundene skal få personlig veiledning og skape en god kontakt med instruktøren. Du finner prislisten på nettsiden deres. Det tilbys også ulike medlemskap hvor man betaler en månedlig sum for x antall sauna- eller yogatimer. Abonnementet kan fryses om ønskelig. 

Kafe og restaurant 

Om du ikke er ute etter en spa- eller velværedag, kan du ta turen innom kafeen. Her kan du roe ned med det de tilbyr av forfriskninger og lese en bok som venter i bokhylla. På menyen serverer de ulike typer kaffe og te, chia pudding og andre veganske småretter. Drikkevarer ligger på et prisnivå mellom 45 og 210 kroner, snackmenyen har en øvrig prisklasse på 70 kroner.

På lørdager blir yogarommet omgjort til restaurant. De har en engelsk kokk på huset som fokuserer på vegansk og økologisk kost, hvor mye er selvplukket. Andre varer får de fra samarbeid med lokale bønder. 

I resepsjonen har de også et lite utvalg varer som kan kjøpes. Blant annet kan du gå til innkjøp av yogamatte, hettegenser, krystaller, te, hudpleie, adaptogener og duftlys. 

Med andre ord - et allsidig sted. Gaia er like behagelig som lekkert. Her kan du virkelig finne, roen, og i våre øyne kanskje den perfekte plassen for hjemmekontor. 

📍Sorgenfrigata 17A