Ezo Ramen; Japansk nudelsuppe

Hos Ezo Ramen får du en mettende porsjon deilige nudler i et stilig lokale.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Har du smakt på den populære asiatiske retten ramen? Hvis ikke er det på tide å smake en ordentlig god nudelsuppe med masse smak og næring.

I et trebygg i Nordregate fant vi Ezo Ramen. På en kald dag passet det godt med et varmt måltid, og da hørtes nudelsuppe slettes ikke verst ut. Vi gikk inn i et stort og enkelt lokale, med detaljer fra japansk kultur.

Men først, hva er egentlig ramen?

Ramen er av kinesisk opprinnelse og det er uklart når den kom til Japan, men det har blitt en veldig populær og kjær rett både i Japan og nå Norge. Retten består av nudler med suppe laget på kraft fra okse, svin, kylling, fisk eller grønnsaker, sammen med egg og grønnsaker. 

Smaken varierer veldig ut i fra land og region, og mange steder har sin egen måte å lage den populære nudelsuppen. I hovedsak går man ut i fra fire forskjellige varianter; Shio, en salt ramen, Tonkotsu laget på grisebein, Shoyu basert på soyasaus, og Miso som er en tradisjonell japansk smakstilsetning.

Miso er utviklet i regionen Hokkaidō i Japan og er spesielt kjent for å være smaksrik og mettende. Hokkaidō er det nye navnet på regionen som tidligere ble kalt Ezo, det er her restauranten har fått navnet sitt fra.

Spicy Ramen med svineribbe

På menyen var det noen forskjellige småretter man kunne bestille og syv forskjellige typer ramen, inkludert et vegetarisk alternativ. Undertegnede som er glad i sterk mat valgte Spicy Ramen som serveres med svineribbe, egg og vårløk.

Retten ble servert i en dyp bolle med spisepinner til nudlene, og en suppeskje til å spise opp all den gode kraften. Det sies at det er forventet å slurpe i seg nudlene. Digg! Suppen var rik på smak og nudlene perfekt al dente, sammen med en liten skive svineribbe og ett egg - ble det et mettende måltid. Styrke er jo smak og behag, men for undertegnede hadde det gått fint om retten var enda mer spicy.

Inntil Izakayen åpner var det kun alkoholfrie alternativer av drikke. Deriblant den tradisjonelle japanske brusen Ramune. Denne brusen er veldig kjent for sitt flaskedesign, hvor man må presse en glasskule ned i flasken før drikken kan nytes.

    • Adresse: Nordre gate 20

    • Åpningstider: Tirsdag - lørdag 12:00 - 20:00/ søndag 12:00- 18:00

    • Pris: $$ (150-175kr)

    • Allergivennlig: Nei

    • Vegetar: Lite utvalg

    • Rullestolvennlig: Ja

Japanske toner

Vi satt ved et oransje bord med utsikt til det åpne kjøkkenet. Japanske toner ble spilt fra høyttalerne, som setter en avslappende og sjarmerende stemning for stedet.

Det er mye bruk av lys eik i lokalet som gjør det veldig stilrent og lyst. Bannere med japanske tegn og en stor lampe formet som et hus, henger over trappene ned til det som kalles Izakayen. Et konsept som ennå ikke har åpnet, men skal bli en bar med japanske småretter. 

Å smake ramen for første gang var en positiv oppdagelse. Ezo Ramen skapte mersmak til den populære asiatiske nudelsuppen. En rask, næringsrik og smakfull rett som metter i magen.

📍Nordre gate 20