Waffl: Gourmetvafler med spennende topping

Nyheten Waffl har åpnet dørene på Grønland i Oslo! Her serverer de deilige vaffler med topping som løyrom eller kantarell!

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind og Aleksandra Foslie Jentoft

Har du prøvd vaffel med langtidsstekt brisket, fritert kylling eller brunet smør-is? Det kan du nå få servert hos denne nyåpningen på Grønland i Oslo. 

Lokalene i Schweigaardsgate har lenge vært under oppussing, men endelig har vaffelrestauranten Waffl, åpnet dørene i den snart 100 år gamle Tollgaarden på Annette Thommessens plass. Du finner dem rett ved gangbroa mellom Grønland og Barcode, og vis-à-vis Oslo bussterminal. Vi tok turen innom for en bedre lunsj på åpningsdagen.

Psst! Har du sett videoen vi har laget om Waffl på TikTok?



Fra løyrom til lavendelkaramel

De freshe og nyoppussede lokalene i den historiske gården fylles nå med vafler med spennende og unik topping, når kjøkkensjef Nora Skauli Sneltvedt åpner dørene til Waffl. Og hvem kan ikke like ulike varianter av disse, med alt fra løyrom til lavendelkaramell som topping!

Noras hjerte banker for unike smaksopplevelser, kortreiste råvarer og selvplukk. Menyen bærer derfor preg av hennes kulinariske filosofi, og det serveres en helt ny vri av den ellers så velkjente vaffelen. Mange av ingrediensene kommer faktisk fra eget nabolag, og menyen skal gjenspeile sesongvariasjon.

Menyen består altså enkelt og greit av vafler, men ikke hvilke som helst vafler! Toppingene er det som virkelig får de til å skinne ekstra her. Det tilbys et utvalg av søte og salte varianter, og det er mulig å få de glutenfrie.

Blant de salte vaflene finner du spennende topping som røkt laks med kremet eggerøre, frisk urtesalat og ramsløkmajones (149 kr), fritert kylling med lønnesirup og luftig sitronsmør (195 kr), Kalix løyrom med pisket rømme, gressløk og fritert potet (299 kr) og ost, røkt skinke, semitomater og dijonmajones (99 kr)

Av søte varianter kan du blant annet få en klassisk vaffel med syltetøy, rømme og brunostkrem (95 kr), kardemommeknutevaffel (95 kr) og vaffel med brunet smør-is med bakt pære og lavendelkaramell (129 kr).

favoritter til både frokost, lunsj og middag

Vi smakte på et utvalg av både søte og salte vafler. Våre favoritter ble definitivt den svært smaksrike varianten med brisket, norsk cheddar, syltet jalapeno og chilimajones, den med fritert kylling med deilig syre fra sitronsmøret og utrolig saftig kjøtt, og ikke minst vaffelen med brunet smør-is, som var en spennende ny smaksopplevelse.

Her kan man få det meste å drikke, men vi testet en fermentert epledrikk. Denne var et veldig godt og et spennende alkoholfritt alternativ! De har også dagens mocktail til 129 kroner, og selvsagt kaffe i alle mulige varianter for de som ønsker det, i tillegg til te og kakao.

Waffl åpner så tidlig som halv åtte om morgenen, så her kan man rekke å nyte en deilig frokost før jobb, eller ta med seg på farten. Vi synes det var perfekt å ta turen i lunsjtiden, men kunne også tatt en tidlig middag her, for vi ble absolutt middagsmette av å dele et par varianter fra menyen. Her kan du med andre ord både gå for frokost, lunsj og middag! 

Etter hvert utvider de kanskje åpingstidene til helger også, og da vil det passe veldig bra med en lørdags- eller søndagsbrunsj med gjengen!

Uteservering i vente

Lokalene er lyse og moderne med duse farger og vinduer som strekker seg fra gulv til tak, og ikke minst veldig gode stoler! Det er alltid et pluss i boka hos oss. Rommet er formet som en L som gjør at det er noen mer adskilte sitteplasser hvis man ønsker det, og mulighet for å sitte større grupper sammen. 

Denne nyheten bringer vaffel til folket og fyller et tomrom på Annette Thommessens plass som vi gleder oss til å komme tilbake til. Og kanskje enda mer når solen titter frem og gradene kryper oppover på gradestokken, for da vil det også være en stor uteservering her!

Åpningstider:
Mandag til fredag fra 07:30-17:00

📍Schweigaards gate 15