Hot Temper: En sterk matopplevelse på løkka

Aubergine og Nuggies fra Hot Temper.

Er du glad i kylling, chili og en god utfordring bør du sjekke ut restauranten som har tatt over Ezo Ramens gamle lokaler på Grünerløkka.

Nyheten, Hot Temper har funnet en morsom amerikansk vri på en vanlig ettermiddag med kylling på tallerkenen. Her kan du få i deg, kanskje, Oslos sterkeste kyllingvinger… om du tør. 



Amerikansk stil og en god challenge

Lokalet på Grûnerløkka, som mange kanskje husker som en klassisk ramenrestaurant, har nå blitt gjort om til en plass det freser av fritert kylling. 

Den amerikanske stilen har tatt seg godt til rette her. Det kanskje mest interessante konseptet spiseplassen har å by på er det velkjente spillet roulette, her i form av sterkhetsgrad. 

I det vi innså hva vi hadde kommet til, sprang tankene automatisk til Youtube-talkshowet Hot Ones, som har som hovedkonsept å spise kyllingvinger fra lav til høy sterkhetsgrad. 

Selv om Hot Temper ikke er identisk med Hot Ones, får du likevel en smakebit på mye sterkt! Det er syv ulike nivå, som går i rekkefølgen Country Fried, Norskville, Nashville, Nero, Ghost, Reaper og Death

Country Fried er ikke sterk, mens Death er så sterk at det ikke er nok med at det koster 20 kroner ekstra for å teste ut, men her skal det også signeres papirer som overlater alle konsekvenser til deg. 

Nuggies Roulette, takler du det? 

På menyen er det flere typer kylling. Deriblant vinger og nuggets fra 109 (for 6 stk) til 209 (for 12 stk) og bryst og lår for 189 kroner. Menyen er satt opp slik at du selv velger graden av styrke på maten. 

Det var mye spennende på menyen, men det som først fikk vår oppmerksomhet var nuggetsene Nuggies Roulette (109 kr). 

Her er konseptet at du får servert seks kyllingnuggets, der fem kommer i styrken Nashville, mens én er av den nest sterkeste typen, nemlig Reaper. Den enda morsommere vrien derimot, er at du ikke vet hvilken det er, før det er for sent. 

Tåler du styrke og er vant med sterk mat, har du kanskje bedre oversikt og kontroll over hva du selv tåler. Er du derimot skeptisk anbefaler vi den trygge veien med styrken Norskville. Den tilsier medium styrke på en indisk restaurant, og heter nok Norskville av en grunn. 

Vi ble fortalt at Nashville var sterk, og ble flere ganger advart når det kom til hvor sterk maten var, så ikke undervurder styrken her! 

Bortsett fra spenningen med styrkene og challengen, falt ikke selve kyllingen helt i smak for oss. Her anbefaler vi en dip for å unngå at den blir for tørr. 

I tillegg til de ulike kyllingvariantene står det også tre kyllingburgere på menyen (199 kr), og ett vegetaralternativ, fritert aubergine (184 kr) i den styrken du selv foretrekker. Sideretter er også et alternativ, samt dip og desserter. 

Vinn en plass på veggen  

Har du høye ambisjoner, og kanskje er litt for selvsikker når det kommer til hvor mye styrke du tåler, kan du jo prøve deg på den sterkeste av dem alle, Death.

For å være med på challengen må du være over 18 år, og skrive under på papirer med ansvarsfraskrivelse. Kommer du deg gjennom dette blir du en av få på æresveggen, med opphengt bilde. 

Åpningstider er onsdag og torsdag fra klokken 16-21.30, fredag fra 16-21.45, lørdag og søndag fra 12-21.45. 

Lykke til!

📍Nordre gate 24