Den store karaokeguiden i Oslo

Karaoke på SYNG i Oslo. (Foto: Maren Mjelstad)

Tekst & foto: Ellen Hellebust og redaksjonen

Er alt du vil å synge for full hals til helgen, eller egentlig alle dager i uka? Finn frem din indre artist og ta med venner og bekjente på en karaokekveld du sent vil glemme.

Honolulu Back Track Shack har nylig åpnet og er verdt et besøk om du liker karaoke! Her gir vi deg full oversikt over de forskjellige karaokebarene i Oslo, og det har kommet et par nyheter siden sist.



Karaoke med eget rom: For de sjenerte sangstjernene 

Kun et fåtall av steder i Oslo tilbyr private karaokerom. Vi har likevel funnet frem til et par som er perfekt for julebordet, jentekvelden, guttastemning eller en hvilken som helst gjeng med en god dose sangglede.

  • Honolulu Back Track Shack

    Nyeste tilskuddet på karaoke-kartet finner du i en sidegate rett ved Storgata, karaokebarer Honolulu. De åpnet i februar og interiøret gjenspeiler inspirasjon fra varmere strøk. 

    Her kan man booke et av fire private rom til lukket karaoke med en vennegjeng, eller synge på hovedscenen ved baren i første etasje. Karaokerommene har ulike størrelser fra det minste Granca, med maks 6 personer til 700 kroner per time, til det største Bora Bora, med maks 20 personer til 2000 kroner per time. 

    Hos Honolulu kan alle uansett alder synge hver dag frem til klokken 20, men deretter blir det 20 års aldersgrense.
    📍 Bernt Ankers gate 2

De fleste i Oslo har nok hørt om dette stedet allerede. Den fargerike lille rosa baren nederst på løkka har et gjennomført karaokekonsept, og er et go-to sted for den vante karaokeentusiast. 

Her tilbys en rekke ulike karaokerom som er tilpasset gruppestørrelser fra seks til 50 personer. Prisene varierer i løpet av uka og er noe dyrere på fredager og lørdager 

I tillegg til de mange karaokerommene er det god stemning også i baren. En stor tv med tilhørende lyrics sørger for at du kan jamme med til utestedets spilleliste, som ofte består i klassiske poplåter. Med god plass foran skjermen ser vi en klar dansemulighet her også.  

Syng har også et koselig uteområde med utsikt til Akerselva. Et perfekt avbrekk når Dancing Queen spilles for fjerde gang. Uteområdet er utstyrt med varmelamper, og kan derfor også brukes på vinteren.
📍Nedre gate 8/Arbeidersamfunnets plass 1

Start kvelden med karaoke, og avslutt med et av stedets mange arkadespill, en amerikansk burger og en milkshake med/uten alkohol. På vårt tidligere besøk kunne vi si oss enig med de i at dette er «en lekeplass for voksne». De har spesialisert seg på minibowling og amerikansk mat, men har også et karaokerom til utleie.

Med en pris på 650 kroner i timen på kvelden for et karaokerom for opptil 10 personer er dette det billigste alternativet i vår karaokeguide.

Vi kan heller ikke unngå å nevne deres imponerende utvalg av vin, med hele 300 ulike typer.
📍Torggata 28

Alle karaokebarene er fullbooket? Et klassisk scenario i Oslo. Men fortvil ikke, på Raadhuset Bar tilbys det karaokerom på drop-in, og det blir nok ikke vanskelig å få med gjengen hit! I tillegg til private karaokerom gir stedet god konkurranse om “lekeplass-stempelet”. Her kan du spille shuffleboard, biljard og bordtennis, i tillegg til 60(!) andre spill. Utestedet har også tre forskjellige barer, en egen ølbar med 54 tappekraner, vin- og cocktailbar.

Du kan velge mellom to ulike karaokerom. Prisen ligger på 500 kr timen mandag til torsdag og 820 kr timen for fredag og lørdag, og det er plass til opptil ti personer.
📍Klingenberggata 4

Karaoke med publikum: Lev ut artistdrømmen

Om du ikke er av den sjenerte typen kan du alltids synge av full hals på scenen i en av Oslos mange karaokebarer. Her er noen steder verdt å merke seg.

Dette stedet skiller seg ut fra mange andre karaokeplasser, ved å være en rock’ete brun pub. Interiøret er hovedsakelig i svart eller brunt skinn, og på veggene henger portretter av flere kjente rockestjerner og vinylplater.

Scenen er plassert i et hjørne og er enkel og nedpå, så man føler seg ikke nødvendigvis som midtpunktet selv om man synger for full hals. Når det spilles en skikkelig allsang kan man som publikum synge med, og å se teksten en av de mange skjermene i rundt om i lokalet.  Aldersgrense er 20 år.
📍Torggata 8

På ny adresse og fremdeles i paradegaten, er det fremdeles karaoke, show og discovibes hos denne klassikeren. Har du lyst til å prøve deg på scenen selv har du mulighet til å slå deg løs på deres karaokekvelder! Hver fredag og lørdag klokken 21 er det «Open Mic» med karaokevert, og discolys. Her kan du lese mer fra da vi var på besøk!
📍Karl Johans gate 35


Hver tirsdag til torsdag og annenhver helg arrangeres det karaoke hos denne klassikeren. Det er gratis inngang og karaokeshowet starter som regel kl. 21.30. Her møter du karaokevertene Henning, sønnen Philip, Sunniva og Rune. Det skal være både god lyd og scene “som gjør at gjestene kan føle seg som en stjerne når de opptrer”.
📍Grønlandsleiret 17A

På denne baren arrangeres karaoke hver fredag kl. 21 og lørdag kl. 20. I tillegg er det en rekke ulike underholdningsinnslag hver uke som quiz, konsert, stand-up og opera! Er dette Oslos eneste bar med opera på lineupen? Mellom innslagene kan du bestille nybakt pizza fra restauranten Cin Cin, som leverer til baren.
📍Munchs gate 1


Dette stedet i Bygdøy allé beskriver seg selv som en av Oslos mest eksklusive barer. Og det har de kanskje rett i, vi fikk nemlig ikke tak i dem. Men nettsiden reklamerer for karaoke, så kanskje du har mer flaks enn oss.
📍Bygdøy allé 5

Noen karaokebarer i Oslo vi har glemt? Send oss gjerne tips på e-post eller DM på Instagram.