Scotsman: Gammel klassiker i nye lokaler på Karl Johan

Hos Scotsman får du både burger og annen god gastropubmat.

[Annonse]

Tekst & foto: Taran Hofvind

Midt på travle Karl Johan finner du en skikkelig Oslo-klassiker, nå i helt nye lokaler! Med sin livlige atmosfære tilbyr Scotsman en kombinasjon av sport, livemusikk, karaoke, quiz og gastropub-mat. 

Med den nye plasseringen midt i sentrum opprettholdes heldigvis Scotsman som en ultimat møteplass og legendarisk institusjon i byen vår, både som sportspub og samlingspunkt for alle lag av befolkningen. 



Tradisjonelt med en moderne vri  

De nye lokalene ligger lett tilgjengelig rett ved Spikersuppa i Oslo sentrum. Her har de beholdt det kjente og tradisjonelle interiøret og den lune stemningen, som i de tidligere lokalene lenger nede i gata, men med en litt mer moderne vri. Stedet har stilen til en klassisk skotsk brun pub med mørkt tre, murvegger, flislagt gulv, og grønt og brunt skinn på møblene. 

Vi er innom tidlig en torsdag ettermiddag og det er allerede mye folk og god stemning. De nye lokalene går over flere etasjer og det er god plass til både mindre og større gjenger. Her kan man samles for noe godt i glasset og et godt måltid. 

De serverer nemlig også god gatropub-mat med flere varierte og vegetariske retter. Blant annet saftige hamburgere laget av norsk kjøtt, tradisjonelle pubretter som fish & chips, snacks og mye mer. Vi tok turen for å teste et lite utvalg av menyen! 

BBQ-pinnekjøtt og nydelig sjøørett 

Denne varianten av pinnekjøtt tror jeg du ikke har smakt før! Noe av det første vi får på bordet er nemlig en asiatik vri på den norske tradisjonsretten. Denne småretten kalles Sticky Lamb Ribs og er BBQ-glasert spareribs av lam toppet med sesamfrø, vårløk, syltet chili og chilimajones (196 kr). Her er det masse smak, og er du glad i lam er denne for deg! En annen smårett vi også måtte prøve var Dirty Fries, pommes frites toppet med cheddarkrem, baconsmuler, rødløk og jalapeño (164 kr).

Vi måtte selvsagt gå for en burger, denne gangen landet vi på kyllingvarianten. Her fikk vi en raus porsjon med saftig, fritert kylling toppet med cheddarkrem, ruccola, rå løk, aioli og sylteagurk. Servert med pommes frites og dip. Enkelt, men så godt. 

En mer tradisjonell pubrett er Banger and mash. Hos Scotsman består denne retten av fjellgrispøllser med guinnes- og løksaus, sauterte erter, syltet sennepsfrø og potetpurè (285 kr). Dette er en klassiker som sjelden slår feil, heller ikke denne gangen! 

Kveldens favoritt ble fiskeretten på menyen. Dette var en nydelig ovnsbakt sjøørret med franske puylinser, blomkålpurè, fennikel og sitron-dillsaus (332 kr). Denne fisken var perfekt stekt og tilbehøret bidro med masse spennende smaker. 

For å runde det hele av måtte vi unne oss en dessert, og det angret vi ikke på! De kunne de friste med en sjokoladeterte servert med appelsincurd, sveitsisk marengs, solbærgelé og bringebær-iskrem, nam!

Livemusikk og karaoke

Scotsman er en folkelig bar hvor den skotske feststemningen og sportsentusiasmen står høyt. Dette er et sted for dem som ønsker å se all slags sport året rundt, men også for musikkglade festfolk!

En kveld med livemusikk gir en helt egen stemning og her kan du få det gratis flere ganger i uken! Tirsdag til lørdag hver uke byr også Scotsman opp til levende musikk. Hit kommer musikere og artister fra hele verden for å spille på den kjente scenen. Se musikkoversikten her.

Har du lyst til å prøve deg på scenen selv har du mulighet til å slå deg løs på deres karaokekvelder! Hver fredag og lørdag klokken 21. Da kjører de på med open mic, karaokevert og discolys. De tar i mot både store og små grupper, og du kan synge både alene og med venner. 

Dager med live-musikk:
Tirsdag - torsdag klokken 22 
Fredag og lørdag klokken 23

Åpningstider
Mandag: 11 - 01
Tirsdag - Onsdag: 11 -  02
Torsdag - Lørdag: 11 - 03
Søndag: 12 - 01

(ID 20 år)

📍Karl Johans gate 35