Dangerous Club: Farlig gode drinker

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Det nye utestedet ved Vulkan hevder å være en av Oslos minste barer. De er allerede kjent for sitt gode lydanlegg, og tilbyr en stødig cocktailmeny som falt i god jord hos oss.

Da Dangerous Club åpnet dørene på tampen av 2021 var det vel nærmest dømt til å bli en suksess. Folka bak stedet er nemlig de samme som står bak Merkur Bar på St.Hanshaugen og fjorårets (kanskje) hippeste sted; pop-up-baren Grotto. Endelig har vi tatt turen og vi ble ikke skuffet!



God lyd og 70-tallsvibber

Dangerous Club er flere steder omtalt som en lyttebar, og det er ikke uten grunn. Her er det lagt ned et realt stykke arbeid for å gi deg den best mulige opplevelsen. Høyttalerne som henger over baren er fra merket Westlake, og et kjapt google-søk forteller meg at det er av kvalitet. En liten funfact om høyttalerne; De er hentet fra Arctic Studio i Trondheim, hvor blant annet Jahn Teigen har spilt inn noen av sine verk. 

I tillegg er det lagt inn rørforsterkere under setene for en mer helhetlig opplevelse. Akustikken i rommet er generelt glimrende, og noe sier meg at det ikke er tilfeldig. Om man ikke hører lyden av legendariske Benjamin Lee og hans shaker bak disken, så hører man definitivt lyden av alle vinylplatene som snurrer på platespilleren. 

Baren har en spesiell atmosfære som vi virkelig digget. Stedet er lite og intimt, med kun plass til et knippe antall gjester. Det er likevel høyt under taket, både bokstavelig og billedlig, som gjør at stedet ikke oppleves trangt på noen som helst måte. Hele uttrykket gir oss skikkelig 70-tallsvibber, i alt fra fargevalg til møblement. 

Psst! Er du ute etter flere gulv du har god plass å svinge deg på? Sjekk ut artikkelen vår om klubber å danse på i Oslo. 

Klassiske og spennende cocktails

Stedet har en klassisk tilnærming til drinker og byr på flere tradisjonelle drinker som Dry Martini og Old Fashioned. Vi lot oss likevel friste av noen mer spennende varianter. Vi startet med en New York Sour bestående av Bourbon, aprikos-likør, rødvin og sitron, og en Missionary´s Downfall med rom, fersken, ananas, lime og mint. Førstnevnte smakte litt for mye whiskey for undertegnedes smaksløker, men falt godt i smak hos sidemannen. Sistnevnte var spennende og rik på smak av ananas. 

Etterpå gikk vi for Club Daiquiri og Singapore Sling. Den første inneholder rom, lime og sukker, mens den andre består av gin, urtelikør, likør med smak av kirsebær, ananas, sitron, og grenadin. Begge drinkene falt i smak hos oss, men det er likevel ingen tvil om hvilken som ble vår favoritt! Singapore Sling er virkelig farlig god og vi nøt hver slurk av den lekre sammensetningen.  

Samtlige av drinkene over ligger på et prisnivå mellom 155 og 175 kroner, en pris vi syntes var noe stiv med tanke på mengden man får.. Til slutt rundet vi av med en Pilsner til 78 kroner. 

Dangerous Club er nok en perle i rekken av Oslos mange unike barer. Dette lille og intime stedet ble en innertier for oss. Åpningstider er onsdag og torsdag fra 17-01, fredag fra 17-03 og lørdag 18-03.

📍Maridalsveien 10

Psst! Har du heller lyst på litt flytende druer i glasset? Vi har skrevet om våre favoritter blant vinbarer i Oslo, som du kan sjekke ut.