Asiatiske spesialbutikker i Oslo

Tekst og foto: Ellen Hellebust

Det er ingen tvil om at Osloboere elsker asiatisk mat! Koreansk, japansk, indisk eller vietnamesisk kanskje? Vi har vært på jakt etter spennende asiatiske spesialbutikker.

I disse butikkene finner du alt du trenger for å lage kjente og ukjente retter fra det asiatiske kontinentet.



J2 Korean Mart 

Den nyåpnede J2 Korean Mart tilbyr koreanske vibber midt i Oslo. I butikken rett ved Oscarsgate er 100% av varene importert fra Korea, og de holder dermed en autentisk koreansk profil.

Her finner du favoritter som kimchi, og varene du trenger for å lage populære retter som Bibimbap og Samgyetang. En hel vegg er dedikert til et hav av ulike koreanske ferdignudler. Så her er det bare å prøve seg frem, fra en ende til den andre. Deriblant er typen Neoguri, en personlig favoritt hos undertegnede. 

Du kan også kjøpe ulike middags-kit med instrukser som forklarer matlagingprosessen steg for steg. I tillegg har de en rekke ferdigretter som kan serveres kalde, eller varmes i butikkens mikrobølgeovn eller hjemme.

Butikken har et moderne preg, er ryddig og ren! Det er faktisk en del av restauranten J2 Modern Korean, som forøvrig har mottatt glimrende anmeldelser.

📍Homansbakken 1

Neo Tokyo

Dette stedet er et samlingspunkt for de med interesse for japansk kultur. Neo Tokyo er en nisjebutikk som har spesialisert seg på ulike japanske varer. Her finner du et variert utvalg av snacks, matvarer, hudpleie, anime dvd-er og annet krimskrams. Mesteparten av varene er importert fra Japan, men med koreanske innslag.

Verdt å få med seg er at det her selges Tapioka og andre ‘popping pearls’ slik at du kan lage din helt egen bubble tea hjemme! Bubble tea har inntatt Oslo med storm, så hvis du er på utkikk etter gode steder å få tak i denne drinken kan du sjekke ut vår artikkel Bubble tea i Oslo.

Vi gikk for den Japanske favoritten oversatt til Kameda rice snack og den populære drikken, Ramune. Prisene på Neo Tokyo vil nok oppleves litt høyere enn hva du er vant til fra matbutikken.

Psst! Her kan du også prøve deg på noen av butikkens arkadespill.

📍Karl Johans gate 7

A Food Marked

Her finner du matvarer fra hele Sørøst-Asia! A Food Marked er Oslos største asiatiske butikk, og med det kommer også et stort utvalg. Det er spennende å vandre hyllelangs for å se på de mange uvante og ukjente varene. Men grunnet det store utvalget er butikken også en anelse kaotisk og rotete. Vi anbefaler derfor god tid!

Butikken har også sin egen ferskvaredisk, og ved inngangen finner du ferdigretter som kan varmes i butikkens mikrobølgeovn. Hva med kokte kongesnegler? Har du interesse for øl er det verdt å ta en kikk i butikkens ølskap, hvor du finner et utvalg av pils fra asiatiske land. 

 Flere av de samme varene som selges på Neo Tokyo og J2 Korean Mart har de også her, men til en litt rimeligere pris. Vi gikk for ‘Gyoza Skin’ fra merket Happy Belly, og undertegnede gleder seg til å lage dumplings hjemme!

📍Lakkegata 3