Åpent: Deilig og billig ‘dagens pizza’ i Bjørvika

Vi har besøkt restauranten Åpent i Bjørvika, som serverer italienske retter. Du får blant annet Dagens pizza til 99 kroner.

[Stengt permanent - nå kun arrangementer/event]

Tekst & foto: Maren Mjelstad

[Annonse] Litt gjemt blant de høye bygningene i Bjørvika, ligger restauranten Åpent. Her får man italiensk mat, blant annet pizza fra en ganske spesiell ovn. 

Stedet har utsikt mot Operahuset både fra uteserveringen og inne fra det moderne lokalet. Deilig mat og dagens pizza for 99 kroner, gjør dette til et sted verdt å sjekke ut!



Lyst og sentralt 

Du har kanskje gått forbi neonskiltet “Å”, mens du har ruslet rundt i Bjørvika. Dette er en av inngangene til restauranten Åpent. Stedet åpnet i fjor, og det store lokalet har et moderne preg over seg. Både i interiør og dekorasjon, går jordtoner igjen. Det kommer rikelig med lys fra de mange store vinduene, i tillegg til utsikten til Operahuset. 

Menyen deres består av både hvit og rød pizza (175-225 kr), hovedretter som entrecote og ravioli (225-335 kr), dessert og en delemeny. Det beste, de har alltid Dagens pizza til 99 kroner(!). Hvis du er vegetarianer, anbefaler vi å ta turen innom en onsdag, når de har vegetarpizzaen Quattro Formaggi.

Deres Sharing meny består av bruschetta, fjøl med antipasti, en valgfri pizza på deling og tiramisu til dessert. Denne koster 295 kroner per person, og man må være minimum to stykker. Ganske bra valuta for pengene!

Like godt som det så ut

Som en del av deres Sharing meny, startet vi med bruschetta. Denne består av bøffelmozzarella, cherrytomat og basilikumolje, og smakte like godt som den så ut. På fjøla med antipasti var det ulike italienske oster, charcuterie, oliven, focaccia og aioli. Denne var perfekt å dele, som man også kan kjøpe som forrett. 

Vi måtte selvfølgelig også teste et større utvalg av pizzaene deres. De er porsjonspizzaer som blir stekt i en vedfyrt pizzaovn. Denne har i tillegg en snurrende plate som gir crispy og deilig pizza. Åpent er en av få steder som tilbyr denne kombinasjonen i Oslo. 

Av pizzaer er det både røde og hvite, og mange av navnene drar nok de fleste kjennskap til. De røde pizzaene vi spiste var Prosciutto di Parma, Diavola og Capricciosa, samt de hvite pizzaene Speciale og Quattro formaggi. 

Sistnevnte ble undertegnedes klare favoritt. I tillegg til en miks av ostene mozzarella, gorgonzola, grana padano og pecorino, var pizzaen også toppet med karamelliserte nøtter og fiken. Dette var en utrolig god smakskombinasjon.

Alle pizzaene hadde rikt med fyll, og det var mye mat for pengene. Ved siden av maten, drakk vi limonade importert fra Italia. Disse var søt og forfriskende, og kommer i flere smaker som blodappelsin, sitron og sitron og ingefær. Godt!

Psst! Du kan få alle pizzaene glutenfri, og om du har andre allergener kan de hjelpe deg å tilpasse det. 

Perfekt etter et bad

Vi er sikkert ikke de eneste som har badet eller hengt i området Sørenga/Oslobukta på sommeren, og lett etter mat i nærheten. Pizzaene til Åpent kan bestilles som takeaway, som vi tror kan bli en sommerklassiker på varme sommerkvelder. 

Om du vil nyte solen uten at badetøy er involvert, har Åpent en liten uteservering med gode solforhold. Vi kan lett se for oss en matbit her i sommer!

Restauranten har også tatt en del av utsiden med seg inn. Frodig og grønt fra gulv til tak, er ikke en overdrivelse når det kommer til deres chambre séparée. Dette er et eget rom man kan booke hvis man vil ha det litt mer privat. 

📍Henny Mürers gang 4