BFF Torshov: Ny amerikansk diner

Vi sier sjeldent nei til amerikanske pannekaker.

[Stengt permanent]

Tekst og foto: Lene Myrum Haugen

BFF er kjent for å gi oss en liten bit av Amerika i Oslo. Her får du mat i ekte amerikansk stil, med tilhørende store porsjoner i en typisk diner.

Nå har folka bak restauranten BFF Frogner åpnet en ny diner på Torshov, vi har sjekket ut denne nyheten.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om BFF Torshov på TikTok?



Brunsjplanke og amerikanske pannekaker

Vi tok turen til Torshovs nye spisested for BFF’s søndagsbrunsj, og ble med en gang overveldet av alle valgene på menyen. Her finner du mange ulike amerikanske spesialiteter. De server barbecue-retter, sandwicher, burgere, pannekaker og brunsj-retter. 

Ganske passende som en søndag formiddag prøvde vi Brunsj planke for minst to personer, som kostet 298 kroner per person. Denne kom med Eggs Benedict, amerikanske pannekaker, avokadotoast, kyllingsalat og små scones.

Kvaliteten på rettene var noe varierende, men det beste på brunsjplanken var helt klart avokadotoasten. Ved siden av denne delte vi en Mac and Cheese til 89 kroner. Denne var liten i forhold til prisen, men god på smak.
Selvfølgelig måtte vi smake på deres klassiske Blueberry pancakes til 189 kroner. De store pannekakene var mettende og sto til forventningene. Du kan og få pannekaker med bacon og lønnesirup, eller med sjokoladebiter og sjokoladesaus.

Høy burger, sandwicher og milkshake

En av de andre rettene vi gikk for var Nashville hot chicken sandwich til 249 kroner. Vi spurte om å bytte til søtpotet fries i stedet for vanlige fries, noe servitøren sa ikke var mulig. Vårt eneste alternativ ville være å betale 79 kroner ekstra, og få det som en egen siderett. Noe bordet stusset litt over. 

Retten minnet om en kyllingburger, men kanskje dette er den amerikanske standarden på sandwich? Denne ble ikke vår favoritt, da vi kunne ønsket oss mer smak.

Vi prøvde også menyens største burger Yo mama, til 369 kroner. Dette er en dobbel burger med løkringer, bacon og toppes med en smultring! Vi tok vegetar-varianten og fikk ekstra løkringer på burgeren. Denne kommer også med fries og holder deg mett i lang tid.

Til å drikke delte vi to pitchere med husets limonade. Alle rundt bordet var enige om at det var en deilig og frisk lemonade. En pitcher koster 179 kroner, og er nok til cirka fem glass, ifølge servitøren vår.
Undertegnede ble fristet av milkshakene de har på menyen, og gikk for en Cold brew coffee milkshake til 119 kroner. Denne fylte helt klart milkshake cravingen, men kunne smakt enda mer kaffe!

Detaljene er ikke helt på plass

Stedet er innredet i ekte diner-stil, med røde stoler og båser. Her har de to etasjer og plass til mange, men vi følte fortsatt at dette lokalet ikke var like hyggelig som det på Frogner. 

Det var knust glass under bordet vårt når vi kom, og vi fikk ulike menyer selv om vi satt ved samme bord. Det viste seg at en av menyene vi fikk var en gammel variant. Serveringen tok tid, og vi måtte spørre flere ganger for å få betalt. 

Lokalet på Torshov mangler den sjarmen vi kjenner fra BFF Frogner. Vi håper dette handler om at de nettopp åpnet, og at det blir bedre fremover 

Åpningstidene er tirsdag til fredag klokken 15-22, og på lørdag og søndag klokken 11-22.


📍Vogts gate 31