Fjellstua: Streetcurling og hyttestemning

På Fjellstua i Oslo kan du spille det nye spillet, streetcurling.

[annonse]

Tekst & foto: Kjersti Lien

Savner du høyfjellet? Fortvil ikke! Fjellstua er et nytt og unikt konsept for de som er glade i både kule aktiviteter på byen og “hyttastemning”. Her kan du nemlig spille streetcurling!

En helt ny aktivitet i oslo sentrum som vi ikke hadde prøvd før, og spoiler; Det var overraskende gøy.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Fjellstua på TikTok?



Hybrid av curling og shuffleboard

Fjellstua er en laftet “hytte” med peis, utstoppet elghode på veggen, klassiske hytteartikler og en bar full av godsaker. Med andre ord det meste som skal til for å gi den gode følelsen og stemningen man får på fjellet og hytta.

Parallelt kan de altså friste med noe helt nytt som ingen andre i Norge har, streetcurling. En hybrid av curling og shuffleboard. Spillet foregår på en bane med syntetisk is og reglene er ganske like som i curling, hvor man curler stenen mot midten. Ettersom banene åpenbart er vesentlig mindre, minner det mye om en annen aktivitet vi liker veldig godt sene kvelder, nemlig shuffleboard.

Kampen om heder og ære vekker definitivt konkurranseinstinktet hos de involverte! Vi kostet for harde livet langs banen til stor glede for de andre i redaksjonen, men teknikken var neppe spesielt god. Streetcurling krever både presisjon og taktikk, men heldigvis ikke for mye til at du ikke kan kose deg med noe godt i glasset ved siden av. Men det kommer selvsagt an på hvor dårlig taper man er.

Spillet tar ikke lang tid å lære heller, man blir ikke sliten og alle kan delta. Etter noen runder blir man fort varm i trøya, og både nivået og konkurransen tilspisser seg. Totalt er det fire baner, og stedet er heldigvis varmt og lunt, og ikke kaldt slik som i en klassisk curlinghall. Det koster 120 kroner per person for 50 minutter spill. 

Hjemmekoselig fjellstue

I tillegg til streetcurling-banene har Fjellstua flere sittegrupper. Fint å ha når andre på laget spiller, eller du trenger et pust i bakken i mellom slagene. Stedet er “hyttekoselig” og gir deg en god atmosfære. Baren tilbyr selvsagt flere typer forfriskninger, og til ganske fine priser.

Fjellstua kan også leies eksklusivt, noe som passer perfekt til afterwork, bursdager og utdrikningslag. Banene tillater at 24 personer kan spille streetcurling samtidig med tre på hvert lag, og det er plass til opptil 70 gjester. Da finnes det også tilbud om matservering med ulike pizzaer, i tillegg til en egen frokost/lunsj-meny. 

Vi tok turen en rolig tirsdag, og hadde stedet nesten for oss selv. Vi fikk derfor fokusere fullt og helt på spillet, men undertegnede måtte etter hvert innse nederlaget etter en time intensiv kamp. Med andre ord må vi tilbake for revansj, og vi gleder oss allerede.

Det anbefales å bestille tid på forhånd. På hjemmesiden deres heter det ‘drop-in’, og kan bestilles fem dager i forveien. For åpningstider kan du sjekke faktaboksen herunder. 

📍Mariboes gate 2

  • Mandag til onsdag: 10.00-22.00
    Torsdag: 10.00-00.00
    Fredag og lørdag: 10.00-01.00
    Søndag: 10.00-21.00