Burgerjakten del 3

Image from iOS.jpg

Av Celina Bergdahl

Vi er fortsatt på jakt etter Oslos beste burger. Denne gangen har vår dedikerte burgertester smakt på hva Nedre Foss Bryggeri og Troys byr på tallerkenen.

Nedre Foss Bryggeri

Nedre Foss Bryggeri ligger i overetasjen på Nedre Foss Gård, i industrilokaler som gir et sjarmerende førsteinntrykk. Dette er helt klart den mest fancy og eksklusive kandidaten i burgerjakten hittil. Bryggeriet serverer mye forskjellige gastropubmat, men det var selvfølgelig burgeren vi var ute etter.

Vår burgertester bestilte NFG Burger Tray. Det er en sharing platter hvor man får to pastramiburgere, mac and cheese og fries på deling. Dette hadde hun å si om burgeropplevelsen:

– Burgeren var saftig, smakfull og nydelig anrettet med upåklagelig mengde tilbehør, og ikke minst til en akseptabel pris. De var overraskende rause med pastramien, og burgeren løftes av osten de bruker. Smakene i Mac´n Chees er nydelig komponert med innslag av ulike typer oster og sprø overflater – og danderingen er feilfritt. Friesene var helt ålreit, men de stjeler ikke showet. Alt i alt gir opplevesen et rått helhetsinntrykk – og det blir ikke siste gang jeg er her!

Nedre Foss Bryggeri ga en virkelig god burgeropplevelse; kvaliteten og den unike atmosfæren er gode grunner til å ta turen innom. Det kan også være verdt å vite at bryggeriet serverer over 30 ulike øl på fat, i tillegg til et godt utvalg av flaskeøl. Med andre ord er ikke burgeren den eneste gode grunnen til å dra til hit.

📍 Nordre gate 2

Troys

Du finner Troys i Torggata og i Bogstadveien. Sammenlignet med andre burgersteder som vi har vært innom, har Troys en relativt kort og konsis meny. Menyen består av Trøffel, Troys, Clasico, BBQ, Bluecifer og Veggis – som alle er 160g til rimelige priser.

Det virker som Troys spesialiserer seg på det lille ekstra ved burgeren. Et stort utvalg av deilige dipper og sauser hever smaksopplevelsen til nye høyder. Vår burgertester kommenterer følgende:

– Vi valgte å sjekke ut burgeren med navnet Troys. Det er en 160g burger med cheddar, Troys’ dressing, salat, løk, sylteagurk, jalapeños og ketsjup. Allerede ved første bit smaker du det saftige kjøttet. Det som topper burgeropplevelsen er Troys’ sin dressing – som er veldig, veldig god! Denne måten å sikre «det lille ekstra» på skiller denne burgeren fra andre lignende burgere vi har smakt. I tillegg er det stor utvalg av godt tilbehør. Du kan velge mellom søtpotet fries, classic fries og luftig briochebrød. Jeg er en die-hard søtpotetentusiast, men her er begge variantene like digge.

📍 Hegdehaugsveien 36

HELE BURGERJAKTEN

🍔 Burgerjakten
🍔 Burgerjakten fortsetter
🍔 Burgerjakten del 3
🍔 Adjø, burgerjakten