Burgerjakten fortsetter!

Burger Joint.jpg
Illegal Burger.jpg

Av Patrick Halvorsen og Celina Bergdahl

Vår burgertester tok turen innom to nye steder på jakten etter Oslos beste burger. Denne gangen testet vi Burger Joint og Illegal Burger.

Burger Joint

Restauranten befinner seg i en liten kjeller på Aker Brygge. Burger Joint tar inspirasjon fra ekte amerikansk streetfood – og her får du et lite stykke Amerika rett i hånden. Restauranten tilbyr et sort utvalg fristende burgere, og «Jucy Lucy» ble testkandidaten for denne gangen.

Denne burgeren lever opp til navnet, og den er utrolig saftig og deilig grisete. Det fungerer bra med ost og løkringer på toppen. Jeg har tidligere prøvd «Classic cheese burger» og «California dreamin´», og kan stå inne for at «Juicy Lucy» stikker av som favoritten, sier Celina.

📍 Holmens gate 3

Illegal Burger

Illegal Burger har fargerike lokaler, som du finner på Grünerløkka og Møllergata. Prikken over i-en er de fine, fargerike innpakningene. Illegal Burger selger potetbåter isteden for fries, noe som er undervurdert i burgermiljøet og er helt klart verdt å prøve. De har et stort utvalg av burgere og rimelige priser. Vi testet «Hot Mama» og «Illegal Special» fra menyen.

«Hot Mama» er som navnet tilsier. Det er en sterk og feisty burger med en generøs mengde guacamole, noe jeg sjeldent sier nei til. «Illegal Special» er egentlig alt man vil ha på en burger, og den utmerker seg med store mengder chorizo. Burgerne ble servert med fantastiske potetbåter med dryss av havsalt på toppen. I tillegg blir de servert med aioli, noe ingen noensinne har vært lei seg for.

📍 Olaf Ryes plass 4



Hvorfor prøve Burger Joint og Illegal Burger?

Restaurantene tilbyr to forskjellige burgeropplevelser. Burger Joint tar inspirasjon fra det tradisjonelle og amerikanske, mens Illegal Burger har en mer urban og leken tilnærming med fargerike lokaler og innpakninger, samt en morsom meny med et spennende utvalg.

Prismessig er Illegal Burger billigst, men det betyr ikke at Burger Joint leverer lite for pengene. Det er vanskelig å si hvem som er best, men noe som er helt klart er at alle burde prøve både Burger Joint og Illegal Burger.


HELE BURGERJAKTEN

🍔 Burgerjakten
🍔 Burgerjakten fortsetter
🍔 Burgerjakten del 3
🍔 Adjø, burgerjakten


SISTE FRA MER AV OSLO