Det Andre Teatret

(Foto: Kim Falch-Jørgensen)

(Foto: Kim Falch-Jørgensen)

Av Irmelin D’ Orleans Kulbrandstad

Det Andre Teatret er ikke som andre, noe som ligger i navnet. Her er det lekent og uhøytidelig, og forestillingene vil alltid være uten like. Det gir en mulighet til å få en annerledes teateropplevelse og er verdt å sjekke ut.

Du finner Det Andre Teatret i et robust og murkledd bygg mellom Sagene og Torshov. Innenfor disse veggene foregår det ukentlig forestillinger fra onsdager til lørdager eller søndager, alt ettersom hva som står i programmet. Og programmet er fylt opp med en rekke forestillinger som skaper god latter: Micetro, Fredagspils, Gorillateater, Gullrekka og mye mer.

Annerledes teateropplevelse

Uansett hvilken forestilling som settes opp vil den alltid være særegen. Improvisatørene forholder seg ikke til manus, og med spontanitet, kjappe reaksjoner og replikker og godt samarbeid, serverer de underholdning til publikum. Det fører til unike historier som kan bli hysterisk morsomt og av og til litt sært, og det liker vi.

Forestillingene varierer fra hvilken dag du er innom, men en av våre favoritter er Gorillateater som foregår annenhver fredag. Her kjemper regissørene mot hverandre om hvem som setter opp de beste scenene, og publikum avgjør hvem som blir kveldens vinner.

Skuespillerne er flinke til å dra med publikum. Vi får lov til å være med å bestemme steder, roller, handlinger og vinnere, og det blir forskjellig hver gang. Det er gøy å bli inkludert enten med å rope ut forslag eller å faktisk bli med på scenen.

Koselig kafe

Kafeen er i et koselig lokale som man lett forelsker seg i. Det er lunt og imøtekommende med flere sitteplasser og en bar. Her kan man gjerne tilbringe ettermiddagen, slappe av og ta seg et glass før improshowet begynner. De har barmeny og et utvalg barsnacks, blant annet en herlig tradisjonell popcornmaskin. Det er ikke er matservering i kafeen, men det er mulig å ta med medbrakt mat dersom man blir sulten.

Intimt og hyggelig

Det Andre Teatret er populært. Når det nærmer seg forestillinger fylles lokalet opp, og man blir godt kjent med sine sidemenn både i køen og på publikumsbenkene i salen hvor hovedscenen er. Her må man flytte seg tettere og tettere for å sørge for at alle skal få plass, men fortvil ikke - du vil fortsatt ha plass til å bevege armene når du ler. Vi konkluderer med at det er intimt og nært, noe som også gjør at Det Andre Teateret skiller seg ut.

Ta med vennegjengen eller en du har litt sansen for og ha en hyggelig og morsom kveld sammen.

📍Ivan Bjørndals gate 9


SISTE FRA MER AV OSLO