Skogens a la carte

Av Irmelin D´Orleans Kulbrandstad og Michelle L. Smith

Mange har med seg matpakke på tur i skog og mark, men hva med å ha med ingredienser til å lage en treretters ute? Turmat kan nemlig være mer enn bare pølser, og både lunsj og middag kan enkelt lages utendørs. Vi viser deg hvordan i videoen ovenfor.

Matlaging ute er en fin og hyggelige aktivitet å gjøre sammen med venner, kollegaer og daten. Noen av ingrediensene kan man plukke selv på turen, slik som bær og sopp. Det er ingen hindring dersom du mangler stormkjøkken og annet turutstyr - dette kan lånes hos BUA Norge.

Oppskrift til rettene

Oppskriften til rettene i videoen finner du under her. De er hentet fra godt.no og matprat.no, og mengden er tilpasset for to personer. Du trenger olje eller smør til steking, og salt, pepper og timian til å krydre maten med. Et tips kan være å kutte opp ingrediensene hjemme før turen.

Omelett med skinke, løk og sopp

Denne omeletten passer som forrett. Det er ikke mange ingredienser som trengs, og potetene gjør at omeletten minner med om en spansk tortilla.

Slik gjør du det:
Surr løken i smør og tilsett løk og sopp. Stek til det blir mykt og blankt. Skjær poteter i tynne skiver og stek de det sammen med løken og soppen, og tilsett terninger av Picnic-skinke etterpå. Visp eggene med salt, pepper og vann og hell blandingen over resten av grønnsakene.
Dekk med lokk og la det steke i cirka 15 minutter.

Ingredienser:
1 ss smør
3 egg
0,5 løk
1 potet
0,5 picnic skinke
1,5 fedd hvitløk
3 sjampinjonger

Laksepasta

En lite tidkrevende rett som smaker utrolig godt.

Slik gjør du det:
Kok pastaen al dente. Stek hakket løk og hvitløk i olje til den blir blank. Tilsett fløte, crème fraîche, sitron og krydder. La det putre i fem minutter til væsken er redusert med nesten halve. Tilsett så laksen som er kuttet i terninger og timian - og la det putre i et minutt. Rør så inn pastaen.

Ingredienser:
50 g laksefileter
0,5 løk
0,5 hvitløsfedd
1 ss creme fraiche
1 dl kremfløte
1 neve sitronskall
100 gram pasta

Sveler

Sveler er godt og passer fint som dessert. Det kan være lurt å lage røra hjemme og helle det over i en flaske som du tar med deg på turen.

Ingredienser:
3 stk egg
3 ss sukker
250 g hvetemel
0,5 ss strøken natron
½ ts hornsalt
0,5 l kefir
1 ss smeltet smør

Slik gjør du det:
Visp egg og sukker godt. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt. Stek svelene og la de avkjøle seg før du topper dem med digge bær og sukker.


SISTE FRA MER AV OSLO