Gabi’s Bistro: Fransk nyhet i Hegdehaugsveien

Atmosfæren på Gabi’s er lun og god.

Tekst og foto: Liv Einemo Tønjum

Vil du teste en ny, fransk bistro? Midt i hjertet av Hegdehaugsveien har det dukket opp en restaurant og bar som byr på en lun og god atmosfære, et smakfullt fransk kjøkken og masse godt i glasset.

Det er kun et par måneder siden Gabi’s Bistro Gabi’s Bistro åpnet dørene for første gang. Navnet kommer fra kjøkkensjefen Gabriel, som forelsket seg i den franske matkulturen og har tatt den med til Norge. Nå blander han det beste fra både det franske, og flere av Sør-Europas kjøkken med norske råvarer.



Lun stemning

Det er både kaldt og surt utendørs kvelden vi skal sjekke ut Gabi’s, så det føles ekstra deilig å komme inn i det varme og lune lokalet. Interiøret imponerer med mørke trefarger, kunst på veggene, store vinskap og et mangfoldig klientell i alle aldre og anledninger.

Stemningen her inne var akkurat det vi trengte i vinterkulda og vi gledet oss til å smake på hva den nye bistroen kunne by på av fristelser.

Franske klassikere

Selv om menyen ikke er den aller største, er den nøye kuratert. Den inkluderer delikatesser som blåskjellkroketter (39 kr), tartar med hollandaise, eggeplomme, kapers og sjalottløksflak (225 kr), løksuppe med comtè (195 kr), samt lysing med selleripuré og vichysaus (325 kr). Vi er glad i små, gjennomtenkte menyer, så dette var et gledelig syn.

Vi testet en av vegetarrettene på menyen: grillet blomkål med baba ganoush, miso og syltet aubergine til 225 kroner. Mat med perfekt balansert syrlighet er noe av det beste man kan få, og det var akkurat det denne retten var med sin kombinasjonen av blokmål og de syrlige smakene. Tommel opp fra oss!

Et glass rødvin, takk!

Drikkemenyen inkluderer et variert utvalg av drinker (159-169 kr), ulike øl- og cideralternativer (105-135 kr), bobler (140 kr) og vin (130-150 kr). Prisene er veldig overkommelige, og vår smak på rødvinen el burro malbec til 145 kroner sto absolutt til forventningene.

Så hvis du planlegger å utforske en ny bistro i Oslo, ønsker å nyte deilige fransk-inspirerte retter eller bare vil ha noe godt i glasset, bør du ta turen til denne nykommeren. Med Gabriel ved roret er det tydelig at denne bistroen har noe bra å tilby, og vi anbefaler alle matentusiaster å gi stedet en sjanse. Bon appétit!

Åpningstider
Mandag-onsdag: 16-22
Torsdag: 16-23
Fredag-lørdag: 16-00

📍 Hegdehaugsveien 32