Viarte Keramikkverksted: Design og lag ditt eget keramikksett

Test ut en potensielt fantastisk ny hobby på Viarte Keramikkverksted i Oslo.

[Annonse - Dette er en del av vår Mer av Opplevelser]

Tekst & foto: Kathrine Skjærum

Lyst til å utforske din kreative side og skape noe med hendene? Sammen med Viarte Keramikkverksted har vi satt sammen et spennende kurs hvor du får anledning til å lage både din egen kopp og et fat!

Keramikkverkstedet, sentralt plassert i Oslo, tilbyr en inspirerende atmosfære under kurset, med et flott lokale som gir rikelig med rom for kreativ utfoldelse.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Viarte Keramikk på TikTok?

En del av Mer av Opplevelser og denne opplevelsen kan du finne der. Sammen med lokale aktører tester og setter vi sammen unike opplevelser, og hvis vi liker det finner du det her!

Perfekt for kreative sjeler

Endelig har vi kommet oss til keramikkstudioet, for dette har vi gledet oss til å prøve! Et langbord er dekket klart med leire, utstyr, ark og lett servering. Det er godt belyst over arbeidsbordene, selvfølgelig med flotte lamper laget av resirkulert leire.

Vi skal prøve og lære modellering med plateteknikk i tre og en halv time, og alle skal lage hvert sitt fat og en kopp. Så her får du være både designer, former og maler! Det er første gang for flere av oss, som gjør det desto mer spennende og gøy.

Rundt i lokalet er det masse grønne planter og hyller på hyller med vakker keramikk. Lokalet ser allerede ut som en kunstutstilling, og flere kunstverk skal det bli! Musikken som spiller i bakgrunn er instrumental og skaper en behagelig atmosfære.

Flere forsyner seg med varm kaffe eller te, og noen søte fristelser før vi går i gang. Vi bruker steingodsleire som er en leire av bedre kvalitet og brennes på høy temperatur. Den er god å jobbe med og vi får detaljerte instrukser for hvert steg i prosessen av kursholder, Jennifer.

Ivrige leirmakere og “kunstnere”

Ved tegnebenken dukker det opp mange kreative ideer, da vi som deltakere får full kreativ frihet. Stemningen veksler mellom intens konsentrasjon, mingling og latter når vi utveksler artige ideer og tegnetips. Et godt tips vi får på veien er å tenke på hvilke former og farger som kan passe inn i hjemmet der det skal havne.

Alle er ivrige og designer settet sitt i ulike former, med eller uten mønster, i forskjellige størrelser og farger (man kan velge mellom 45 forskjellige farger). Det trengs tydeligvis ingen forkunnskaper, for det gjelder de fleste av oss.

Vi koser oss mens vi lærer av å gjennomføre det praktisk selv. Hver gang vi lurer på noe er Jennifer, eller Tes, som også hjelper til og gir tips, ikke sene med å bistå! Og litt tips på veien trenger man.

For det er ikke så lett som det kanskje ser ut. Noen kopper blir til både vase eller sausenebb, og tallerkener blir til fat eller smykkeskål. Men det er gøy, og de fleste “kunstverkene” ser faktisk ikke så verst ut.

Underveis er det flere av oss som nevner at dette er noe de kunne tenke seg å gjøre mye oftere. At det er en slags terapautisk følelse i tillegg. Det føles litt som å befinne seg i et yogastudio, der man kan oppleve en helt spesiell ro. Av og til overdøves musikken av latter, idemyldring, spennende planer og stor entusiasme derimot, da vi er på besøk.

(Gjen)oppdag gleden av kreative hobbyer

Etter at keramikken er formet, satt sammen og malt, så skriver vi initialene våre på de nye flotte “kunstverkene”. Keramikkverkstedet tar seg av brenningen og glaseringen, slik at du kan hente det ferdige settet ditt innen tre til fem uker. Da får peishyllen, en hylle eller kjøkkenskapet et nytt klenodium om ønskelig!

Etter en slik aktivitet blir man fort hekta på å skape noe fint med hendene. Flere av oss (gjen)oppdaget gleden av kreative hobbyer, noe som gir muligheten til å koble av og leve i øyeblikket. Så at dette var populært er det ingen tvil om!

Man trenger ingen forkunnskaper. De aller fleste av oss hadde aldri gjort dette før! Så dette kurset vil vi påstå er en perfekt aktivitet å delta på både med venner eller partner, men til og med alene for den saks skyld.

Prisen er 1.090 kroner per person, og kurset varer i 3,5 timer. Målet er at du får prøvd det og får nødvendig kunnskap til å kunne utforske mer av keramikkens verden senere, (hvis du vil)!

Se mer om opplevelsen og bestill her!

📍Mariboes gate 14 C