Vélochef: Fargerik nabolagsrestaurant med uteservering

Det er utvilsomt stilfullt inne hos Vélochef.

[Stengt permanent]

Tekst & foto: Sara Åsatun

Denne restauranten har fort blitt en favoritt i Oslo og har nå åpnet nytt lokale. Med flott beliggenhet ved Eventyrbrua tilbyr de et bredt utvalg til frokost, lunsj og middag. 

Med freshe farger på interiør og mat, nydelige smaker og god atmosfære vil vi tørre å påstå at Velochef er et veldig bra sted å samle vennegjengen for et hyggelig måltid. Uten at man trenger å være sykkelentusiast.



Frisk og fresh lunsj

Været er litt halv grått ute, og vi bestemmer oss for et vindusbord, til tross for en nydelig uteservering ute. I en lun atmosfære med noe popmusikk spillende over høyttalerne, blir vi møtt av vennlige smil når vi besøker restauranten til lunsj. På bordene rundt summer samtaler mellom venner og kolleger, og flere besøkende kommer mens vi nyter vårt måltid.

Lunsjmenyen er fylt av gode retter, men vi ble fristet av Surdeigstoast med norske tomater, yoghurt og Za´atar (155 kr) og Croque Monsieur med frisk salat og sennepsvinagrette (195 kr). Surdeigstoasten bugnet av tomater, og da Croque Monsieuren ble satt på bordet, lun og varm, ble lokalet fylt med en nydelig lukt.

For en sum mellom 155-210 kr får du en akkurat passe størrelse på lunsjen, ikke for stor, men heller ikke for liten. Undertegnede synes balansen mellom yoghurten og de norske tomatene var helt nydelig. Kompanjongen syntes at Croque Monsieur var lun og god. Den hadde akkurat nok av alle smaker og vil definitivt bli bestilt igjen.

Hvis ikke en toast eller brødskive av annet slag frister, kan Vélochef friste med andre retter som sprøstekt kylling med parmesankrem eller asiatisk salat til lunsj. Til middag kan du velge alt fra torsk til andebryst, og restauranten tilbyr også set-meny med fire retter til 745 kroner. 

Solfylt uteservering

Selv om vi ikke hadde værgudene med oss under vårt besøk, kan vi likevel skrive under på at Vélochef har en nydelig uteservering. Med bord og stoler i ulike flotte farger godt plantet mellom trær og Oslos travle gater, var det noen som våget seg til å sitte ute til tross for noen mørke skyer på himmelen.

Undertegnede går forbi restauranten ukentlig, og når solen skinner bugner uteserveringen av nydelige sommerglade mennesker. Er du sykkelentusiast viser de også innimellom Tour de France ute på stor-TV,  som ikke er så rart da Vélochefs meny er inspirert av kontinentale smaker- hentet fra sykkelritt i sydeuropeiske strøk. 

Tirsdag og torsdag serveres det frokost fra klokken 06.45 og de holder åpent til 23. Onsdag, fredag, lørdag og søndag har de åpent fra kl. 11 til 23.

📍Storgata 97