Brim: Norsk tapas på båt i Oslofjorden
[Annonse]
Tekst & foto: Taran Hofvind og Maren Mjelstad
De fleste liker god utsikt sammen med et bedre måltid, og da er det ekstra stas når det blir en opplevelse med ny utsikt for hver rett. Dette ble utvilsomt en unik helaften vi ikke ville vært foruten!
Med avgang fra Aker Brygge i Oslo sentrum, går turen med båten Brim Explorer ut i fjorden for en treretters inspirert av det skandinaviske kjøkken.
Utsikt mot Operahuset og øyene
Langs Aker Brygge i Oslo sentrum finner du båten Brim Explorer rett ved restauranten Ling Ling. Mannskapet ønsker velkommen med en velkomstdrink i båtens første etasje, hvor det er flere sitteplasser og en bar. Vi har valgt og nyter en alkoholfri variant for anledningen, før vi blir geleidet videre opp i andre etasje hvor det nå er en flott utsikt til Akershus festning. Det er også her vi skal få servert kveldens middag.
Båten er 100% elektrisk og forlater brygga lydløst når vi begir oss ut på et tre timers seilas på den vakre Oslofjorden. Med store vinduer hele veien rundt, har alle gjestene god utsikt ut mot havet og de vakre omgivelsene. Det er også fine, romslige utedekk i tillegg til de innbydende panoramasalongene og baren innendørs.
Turens første vakre skue er Dyna Fyr, etterfulgt av Vassholmen, og ikke minst de karakteristiske badehusene på Nesodden. Til slutt seiler vi rolig forbi både Sørenga, Munchmuseet og Operaen. Du får virkelig sett Oslo og naturen fra sin beste side, men vi var ikke her bare for å nyte utsikten, så la oss fortelle litt om maten!
Nordisk tapas med reinsdyr og ost fra Røros
Maten blir presentert av kveldens vert, og vi skal få tre kaldretter, en varmrett og dessert. Rettene og råvarene vi skal få servert har både lokalt og skandinavisk preg.
Første rett er et bugnende fat med mange fristelser. Her får du blant annet ost fra Røros og stikkelsbærkompott, spekelaks, søtpotet og bondeost, aioli og foccacia. Osten ble en ny favorittost hos undertegnede! Denne vekket appetitten og vi venter spent på de neste rettene som kommer raskt.
Det er tid for en Ceviche av sei med marinerte grønnsaker, pepperot, rødløk og urter, og deretter røkt reinsdyr med syltet kantarell og grønnsaker, tyttebærkrem og ristede gresskarkjerner. Det lukter deilig og røkt, og smaken levde opp til lukten.
Varmretten denne kvelden er kaldrøkt torsk med bechamelsaus og gratinerte poteter. Det kom i en liten varm skål med masse smak, rikelig tilsatt smør. Det minner litt om barndommen og deilig hjemmelaget potetstappe.
Desserten som rundet av det hele var en hvit sjokoladepannacotta med multesyltetøy fra Nord-Norge og karamelliserte hasselnøtter. Smakene og konsistensene passet veldig godt sammen, og vi nøt denne mens kveldssolen lagde nydelige regnbuer over øyene i fjorden.
Unik middagsopplevelse til sjøs
I løpet av turen fikk vi både regn og sol, og kan si at det var en veldig hyggelig og unik opplevelse hvor både Oslo, norsk natur og vær viste seg fra sin beste side. Enten det er sommer eller vinter, uansett om det regner eller er solskinn, har du muligheten til å slappe av og glede deg over den fantastiske utsikten over fjorden og byen.
Turen starter klokken 18 og varer rundt tre timer. Det koster 1.290 kroner per person, og bestilles via Brims nettside. Med tanke på den samlede opplevelsen med sjø, utsikt og mat, må vi si at dette er en god deal!
Vi syns opplevelsen passer for de fleste, men kanskje særlig de som vil gjøre det lille ekstra og prøve noe annet enn en klassisk restaurant. Det er perfekt for en date, en opplevelse med hele familien eller en gave.
Du kan booke samme dag hvis du gjør det før klokken 10.