Vanité: Et lite stykke London

Tekst & foto: Kjersti Lien 

Med rosa vegger og en blomstereng hengende fra taket, må den nye restauranten på Aker Brygge kunne beskrives som en nydelig drøm. 

En meny som tatt ut av Instagram-feeden byr på mange fristende retter. Vanité Oslo tar oss rett til London og deres mange sukkersøte spisesteder. Vi har testet et par gode lunsjalternativer på den nyåpnede restauranten. 



Søte fristelser 

Da vi omsider fikk et bord på Vanité, som etter køen å dømme allerede har blitt et populært sted, fikk vi lyst på alt på menyen. Det mest iøynefallende er søtsakene bak disken, levert av By Hancock. Det er ikke tvil om at vi først og fremst spiser med øynene, og her er det mye som kaller på smaksløkene. 

Vi gikk for cupcakesene Jordbær, Bringebær og Oreo. De to førstnevnte var kanskje i søteste laget for vår del, og ikke minst veldig mettende. Derfor ble den med oreo vår favoritt - cupcaken med mest autentisk smak.  Vi klarte heller ikke å dy oss da vi skulle dra, så vi kjøpte med oss Blåbær og Sjokolade “to go”, kanskje mest basert på kakenes utseende. 

Bedre sent enn aldri, fikk vi lunsjen etter vi hadde fortært desserten. Til lunsj bestilte vi Avocado Toast toppet med chili, honning, koriander, granateple, spirer og knuste pistasjnøtter. En smakseksplosjon uten like, men vi kunne gjerne vært foruten den søte honningen og granateplekjernene. Vi savnet kanskje noe mer salt, men ellers er det positivt at de ikke holder tilbake på råvarene. 

Vi smakte også på Serrano & Mozzarella Toast med avocado, cherrytomat og balsamico. Også denne med rikelig mengde rådvarer, men opplevdes noe tør. Til maten bestilte vi Pink Limonade med fersken og en Latte. Limonaden kan anbefales! Den kostet 54 kroner. 

Prisnivået generelt var hyggelig. Begge toastene kostet 149 kroner. Cupcakesene derimot var noe stive i prisen, da de kostet 69 kroner per stykk. 

En rosa drøm 

Det rosaduse lokalet til Vanité er en opplevelse i seg selv. Med innslag av marmor, grønn velur og blomsterdekorasjoner over hele linja, vil dette stedet ta seg godt ut på kamerarullen. Rett på innsiden av lokalet ligger også den sjarmerende butikken “You and I”, som ikke tar seg noe dårligere ut. 

Til informasjon tar de ikke i mot bordbestillinger, så turen hit innebærer en risiko for kø. Vi dro en lørdag formiddag og køen sto noen meter utenfor. Det tok derfor litt tid å få plass, og naturlig nok tid å få maten. 

Vanité har et innbydende lokale og en meny som tatt ut av Instagram-feeden din. Og det i seg selv er vel i så fall grunnen til å besøke den nyåpnede restauranten. Vi blir nok ikke å ta turen tilbake for maten sin skyld, men et fint lunsjsted å ta med vennegjengen er det absolutt. 

📍Holmens gate 2