Unike barer på St. Hanshaugen

Avslappet stemning ved baren på Parksalongen.

Tekst & foto: Jessica Rahimi

Den populære bydelen kan by på et yrende liv, både på dagtid og på kveldstid. 

Her finnes det en rekke nabolagsbarer vært å besøke, og vi har vært innom fire favoritter på haugen!



Rett i Gapet

En liten, grønn vinbar, som vi trygt kan si at er en lokal favoritt hos mange. Vi tok turen innom for å smake på noe av det du kan fylle i glasset.

Til vår overraskelse er det ikke en egen del på menyen med vinutvalget, det står bare "Spør" som utdypning her. Vi gjør som vi får beskjed om, og går bort til den hvite og lille baren, mens det spilles en slags mild teknomusikk med et hint av funk i bakgrunnen.

Prisene på et glass vin varierer fra 125 til 195 kroner. Vi gikk for et glass rødvin, et glass hvitvin og en cocktail, til 145 kroner per glass med vin.

Hvitvinen er av typen Enderle & Moll Weiss & Grau 2020. Denne har en frisk oransje farge og en mild smak. Cocktailen vi testet ut var den klassiske Daquiri (135 kr), med rom, lime og sukkerlake, og falt i smak hos oss.

På noen av bordene rundt oss står det små skåler med grønne oliven. Dette er en del av snacksmenyen. Torsdag til lørdag kan du kjøpe mat som  Brioche med kreps og and (145 kr) og annen småmat til 110 kroner. 

Gapets åpningstider er tirsdag til lørdag klokken 16-01.

📍Ullevålsveien 9A

Merkur Bar

Skjult i en sidegate midt på St. Hanshaugen har du kanskje gått forbi den spesielle baren Merkur Bar, uten å vite det. Her kan man nyte naturvin og naturlig sake. Vi lot oss sjarmere av denne nabolagsbaren med interiør fra 30-tallet.

Utvalget av vin hos varierer stadig for å gi nye smaksopplevelser, og ved å ikke ha meny skapes en ekstra mystikk ved bestilling.

Naturvin og naturlig sake er det vinbarens fokus går i. Naturlig sake er noe annerledes fra klassisk sake, da den ikke er fermentert og har en høyere alkoholprosent. 

Prisen på et glass varierer fra 95 kroner til 115 kroner. Vi drakk et glass naturvin, Paraschos not fra 2018 (169 kr). En fruktig vin med noter av tranebær og kirsebær.

Av snacks har de kun oliven til 65 kroner. Da får du en relativ stor skål av grønne og smakfulle oliven.

Merkur Bar er åpent hver dag fra klokken 17. Mandag til torsdag stenger de klokken 01, mens fredag og lørdag stenger de klokken 03.

📍Bjerregaards gate 5A

Parksalongen

Rett ved hovedkrysset ligger store Parksalongen sentralt plassert. En typisk kveld her innebærer ofte et glass øl, og kanskje litt livemusikk om du er heldig!

Stedet strekker seg over hele to etasjer, og tar du valget om å gå ned trappene kan det være du kjenner ekstra på nabolagspub-følelsen. De kaller det for en klubbkjeller, med klubbkvelder og konsertprogram.

De har en rekke vin å velge mellom, samt alt fra øl på fat og flaske til både vin og cocktails.

Prisene for øl ligger på mellom 98 og 118 kroner på fat, av blant annet de klassiske typene Ringnes, Frydenlund og Schous pils.

Ta deg gjerne litt snacks til drikken også. Velg mellom oliven, cornichons, peanøtter, cashewnøtter eller chips, fra 60 til 65 kroner.

Parksalongen holder åpent fra søndag til torsdag klokken 16–02, og fredag og lørdag fra 15–03.30.

📍Waldemar Thranes gate 1A

Rouleur bar & café

Denne populære baren er ikke å unngå dersom du skal besøke en av bydelens kuleste barer. En avslappet og uformell plass, som vi tør påstå kan passe de fleste.

Et ganske så moderne interiør i treverk tar seg over sitteplassene, noe som kanskje også indikerer områdets hippeste bar. I tillegg til bar og kafé, tilbyr de også utleie av sykler, derav navnet. 

Det fokuseres hovedsakelig på vin og det som kalles for “vin de soif”, et uttrykk som brukes om lettdrikkelige og friske viner. 

På menyen er det flere viner på flaske, men et vinkart finnes ikke, da typene ofte rulleres og byttes på med tiden. Derfor er det lurt å spørre servitørene om hva de har tilgjengelig. 

Av vin per glass ligger prisene på mellom 135 til 250 kroner, mens øl ligger på 98 kroner. 

Rouleur holder åpent mandag til tirsdag fra klokken 16–00, torsdag fra 16–01, fredag og lørdag fra 14–02 og søndag fra 14–00.

📍Ullevålsveien 16A