Sommero: Brunsj på Ekspedisjonshallen

På Sommerro kan du spise alle døgnets måltider.

Tekst og foto: Kathrine Skjærum

Det nyåpnede hotellet Sommerro på Solli plass kan friste med ulike restauranter og barer i flotte lokaler.

Vi har tatt turen innom Ekspedisjonshallen for å teste ut brunsjmenyen deres, og sjekke ut om stedet levde opp til forventningene.

Psst! Har du sett videoen vi har delt om Ekspedisjonshallen på Tiktok? 



En gjennomført stil og innholdsrik meny 

Når vi går inn dørene til bygget blir vi godt tatt i mot av en smilende dresskledd mann, og allerede da settes standarden, her skal det være flott. 

Ekspedisjonshallen er et enormt rom med en stor, rund bar i midten. Det første som fanger oppmerksomheten vår er det store veggbildet i enden av hallen som strekker seg over hele veggen.

Vi setter oss ned i store, røde stoler og får straks vinkart og brunsjmenyen på bordet. Ved første øyekast ser vi at prisene på menyen er litt stivere, men det var forventet. 

Det er mye forskjellig å velge mellom, blant annet Eggs Benedict (235 kr), Chévresalat (245 kr) og Tørrmodnet Black Angus med bearnaise eller Café de Paris-smør (395 kr). Vi bestemmer oss for å teste ut brunsj på deling (425 kroner per person) og av drikke tar vi lemonade (84 kr) og Sparkling Tea Blue (115 kr). 

Psst! Er du glad i brunsj bør du sjekke ut vår artikkel om Oslos beste brunsj.

Rundt oss legger vi merke til alle detaljene i hallen. Det er klart en 30/40-tallsstil med de forskjellige møblene, teppene og uniformene til personalet. Det er kult og lagt mye arbeid i. 

Brunsj på stativ og livemusikk 

Maten kommer susende inn på et stativ på tre etasjer. Øverst er det en skikkelig frisk, innbydende og crispy Cæsarsalat. Avokadotoast er neste på menyen. Den ser helt ok ut og smaker litt kjedelig, samtidig som den ble litt soggy på den tynne skiva. 

Vi har testet ut mye avokadotoast i Oslo og vet om flere andre gode varianter, så lista vår ligger høyt. Nederst ligger det en Pulled Pork Brioche som er god i smak. 

Mens vi spiser, setter to menn seg på scenen som er plassert i midten av rommet. De tar frem instrumenter og etterhvert setter de i gang med rolig jazz som virkelig kler stedet og gjør matopplevelsen litt mer unik. 

Når vi er ferdige med de tre rettene, venter desserten. Vi følte ikke helt for brunsjmenyens satte dessert, vaffel med brunost, og spurte dermed om det var mulig om vi kunne prøve en av deres andre alternativ. Det var ikke noe problem. 

Vi fikk servert en Sticky Toffee Pudding med en klatt vaniljeis ved siden av. Dette så innbydende ut og var en veldig mektig og søt dessert. 

Et sted for alle måltider

Etter tre små retter og en mektig dessert, er vi egentlig ikke helt mette. Vi skulle ønske porsjonene var noe større og at smakene skulle ha det lille ekstra. 

Klientellet her er en litt eldre målgruppe som ikke har problemer med å sprette en champagne eller to klokken 13 på en søndag. 

Selve stedet og stemningen er en flott opplevelse, og vi forstår godt at Ekspedisjonshallen kan være en favoritt for flere. Særlig ettersom de både serverer frokost, lunsj, brunsj og middag hvor alle måltider har litt forskjellige menyer. 

Vi tror at den store baren i seg selv er noe man bør utforske, kanskje ved neste besøk?

📍Sommerrogata 1