Panu: Spennende restaurant og utested på St. Olavs plass

Panu: lys og åpen restaurant med bar og DJ

Tekst & foto: Jacqueline Umutoni

Tidligere i år åpnet Panu i de gamle lokalene til Lofthus Samvirkelag på St. Olavs plass. En restaurant som fokuserer på asian fusion, avslappende atmosfære ved baren og DJ i helgene.

Vi kom for noe godt i glasset denne fredagen, og fant oss en plass i baren



Restaurant, bar og utested

Panu er litt av alt. Dette er en restaurant med bordreservasjon og set-meny, en bar hvor man også kan spise retter fra à la carte-menyen, og i helgene et nattåpent utested. Det høres kanskje litt mye ut, men det er vel gjennomført.

Med en gang vi kom inn døren kunne vi kjenne på den gode stemningen. Bakerst i rommet finner man DJ-bordet. Hver fredag og lørdag fra klokken 19 er det nemlig en DJ som står for musikken. Musikksjangeren avhenger av hvem som spiller, men det er stort sett elektropop som fyller lokalet med musikk fra de innebygde kvalitetshøyttalerne.

Ved baren er stemningen noe mer avslappet enn ved bordene, men utover kvelden sprer den samme stemningen seg til resten av lokalet.

Vin, sylteagurk og vodka

Vi startet kvelden med et glass hvitvin, Ardoisères Silice Blanc 2021 (150 kr) som raskt ble en favoritt hos undertegnede. En tørr og fruktig vin, med noter av eple og sitrus. 

Ved siden av oss ble det servert en slags drink med sylteagurk og vodka. Om det er en shot eller drink var vi faktisk ikke helt sikre på, men interessant var det. Dette er visstnok en tradisjonell polsk drikke bestående av én hel sylteagurk i hjemmelaget saft av sylteagurklake, samt en shot vodka servert på siden.

Stemningen var god så vi måtte selvfølgelig prøve den selv. Den smakte, trommevirvel og ikke overraskende, sylteagurk og vodka. En artig variant som kan være morsom å prøve hvis det er riktig stemning for det.

Moderne og noe annerledes interiør

Det første man legger merke til når man kommer inn restauranten er roser hengende fra taket. Høyt nok til at man ikke kommer borti, men mange og nært nok til at det setter preg på plassen og interiøret. 

Lokalet har store vinduer og disse er delvis dekket av hvite gjennomsiktige gardiner. Når man ser dette i sammenheng med rosene fra taket kan restauranten nesten minne litt om et bryllupslokale. 

Totalt sett er det en fin atmosfære og resten av interiøret er i moderne stil. Restauranten er relativt liten, men det gjør bare at det kjennes intimt. De har utnyttet plassen godt med mange sitteplasser rundt baren, samt plasser helt opp til DJ-båsen. 

Panu er åpent fra onsdag til torsdag kl. 18 til midnatt. Fredag og lørdag åpner de kl. 18 og stenger 03. 


📍St. Olavs Plass 3